Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC BAŞBAKAN SKANDALLARI GÖLGESİNDE SANDIĞA GİDİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/31825/kktc-basbakan-skandallari-golgesinde-sandiga-gidiyor

 

KKTC BAŞBAKAN SKANDALLARI GÖLGESİNDE SANDIĞA GİDİYOR
KKTC BAŞBAKAN SKANDALLARI GÖLGESİNDE SANDIĞA GİDİYOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ,Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün rant ,menfaat yolsuzluk iddiaları ve aşk skandalları gölgesinde seçime gidiyor.
6 Ocak 2018, 13:09
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı,Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün skandalları gölgesinde seçime gidiyor.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için 7 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek. 
 
KKTC Azınlık hükümeti UBP-DP hükümetine başbakanlık yaptığı süreçte adı yolsuzluk, rüşvet,,çapkınlık ,şahsi menfaat için vatandaşlık ve ülke varlıklarını keyfi dağıtmak ile suçlanan Başbakan Özgürgün’ü ‘’sonuç ne olursa olsun KKTC yargısı bekliyor olacak ’’ sesi oldukça yüksek çıkıyor.. 
 
Seçime 2 gün kala devlet televizyonu BRT de geleneksel olarak yapılan seçim öncesi liderler formuna katılmayarak büyük tepki çeken Özgürgün için KKTC halkı dün gece sosyal medyada KKTC yi mafya ve baronların istediğini yaptığı bir ülke haline getirdi ,toplum içine çıkacak yüzü yok programa çıksa muhalefet liderleri ipliğini halkın önünde pazara çıkaracaktı o kaçarak zararı en aza indirmek istedi iddialarında bulundular. 
 
image
 
Aşk kaçamağı karşılığında vatandaşlık verdi,dediler 
 
Çapkınlıkları ile ünlü olan Başbakan Özgürgün İki ay önce adaya  VIP misafiri olarak gelen İstanbul’dan özel bir şirkette insan kaynakları müdiresi Şennur Gülbudak'a KKTC bakanlar kurulu kararı ile bir günde vatandaşlık verilmesi  bu kadarda olmaz dedirtmişti.Özgürgün'ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Kıbrıslı manken Seniha Kanatlı ile aşk yaşadığı iddiaları günlerce KKTC medyasında yer almıştı.
 
image
 
Çapkınlıklarıyla ismi sık sık gündeme gelen KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, bu olay gündemden düşmeden ,3 yıl önce Ankara’da evlendiği Turizm Bakanlığı Kültür Daire Başkanı Avukat Dilek Özgürgün’e, ‘evlilik birliğindeki görev ve rolü yerine getirmediği’ gerekçesiyle boşanma davası açtı. 
 
Aynı günlerde Başbakan Özgürgün erken seçim kararını muhalefetin karşı koyamayacağı şekilde ortaya atınca erken seçim kararı alındı. 
 
Erken seçim kararı ortaya atılınca ,iktidar ortağı Demokrat Parti başkanı Serdar Denktaş adeta ters köşe olmuş bu karara bir anlam verememişti. 
 
Sevgili için 5 milyonluk malikhane ve servet eder 2 spor araba
 
Skandallar peş peşe patlıyor,  Eşi Dilek Özgürgün’le boşanma arefesinde olan KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün banka hesap dökümleri,sevgilisi olduğunu açıklayan manken ve sanatçı İnci Pars’ın lüks otomobilleri eşi ile ayrılma sürecinde olduğu mahkemenin gündemine oturuyor. 
 
image
 
Dilek Özgürgün’ün avukatı Boysan Boyra ise boşanma davası sürerken Hüseyin Özgürgün’ün, merhum sanatçı Kenan Pars’ın manken ve oyuncu torunu İnci Pars ile aşk yaşadığını belirterek, “Hüseyin Özgürgün, sevgilisi Pars’a üç katlı, Tenis kortlu, sıcak/soğuk havuzlu ve etrafı kale gibi duvarlarla çevrili 5 milyon TL değerinde bir malikane almıştır,diyor.Karısı 2 spor arabayı sevgilisinin üzerine yaptığını, mal kaçırdığı suçlamasını yapıyor. 
 
Seçim arefesinde ortalık karıştı,seçime birkaç gün kala siyasi linçe uğramamak adına Özgürgün TV ekranlarından kaçtı… 
 
İnci Pars, “Evet, Başbakan’la sevgiliyim ve boşandıktan sonra da evleneceğiz ancak hamile değilim. Hâlâ 32-34 bedenim” açıklaması yaparak ilişkiyi doğrulayarak adeta ateşe benzin döküp olayı daha da alevlendirdi. İnci Pars keşke hamileolsaydım ama Allah nasip ederse şu saçma kadından bir kurtulursak müstakbel eşimle çocukta istiyoruz. Hemen nikah kıyacağız.'' diyerek Başbakan Özgürgün’e kıvırma payı bırakmadı.
 
image
 
ANA MUHALEFET LİDERİ ‘BU İŞ YARGIDA TEMİZLENİR’ DİYOR
 
 Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ana muhalefeti olan Cumhuriyetçi Türk Partsi lideri Tufan Erhürman, hükümete gelmeleri halinde “Polisi ve başsavcılığı beklemeden özel soruşturma memuru atama yetkisini kullanıp ilk soruşturma dosyamızı açacağız” diyerek seçim sonrası Başbakan Özgürgün hakkında yasal bir süreç başlatılacağının altını çizdi. 
image
 
Erhürman,hiç kimsenin bu yaşlananlara göz yumma hakkı yoktur.
 
Tüm bunlar karşısında suskun kalmak bu insanlarla yan yana durmaya devam etmek ciddi bir sorumluluk almak demektir. Ben diyeceğim ki “ben sizin karşınıza çıkmıyorum” sonra benim hesaplarım çıkacak, banka dekontlarım çıkacak. Bir gece 700 bin dolar çektiğim gözükecek. Ama ben hiç halka hesap vermeyeceğim,olmaz böyle şey.
 
Seçim sonrası ne yapacağımızı söyledik, iktidara gelsek de,gelmezsek de polise başvuracağız.
 Merkez Bankası’na da Para Kambiyo’ya da Mali Polis’e de başvuracağız. Baştan savulup titiz araştırılmaz ise başsavcılık da bu konularda görev ihmali yapanlar dan bunun hukuk karşısında cevabını almaya başlayacaktır,dedi.
 
Polisi, konuyu zamana yayan değil, hızlı ve sonuca giden bir soruşturma yapmaya davet ederiz,açıklaması yapan Erhürman’ın kararlılığı seçim sonrası da bu rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarının Hüseyin Özgürgün’ün yakasını bırakmayacağını gösterdi.
 
 TOPARLANIYORUZ HAREKETİ MANİFESTO YAYINLADI
 
Ortada rüşvet iddiaları ve bunca karşılıklı ithamlar varken, birşeylerin değişme zamanı gelmedi mi?
 image
 
 ŞEFFAF OLARAK MAL BEYANI YAPMAMASI İÇİN NE DEĞİŞTİ ?
 
 KKTC’nin en etkili muhalefet yapan STK hareketlerinin başında gelen ‘Toparlanıyoruz Hareketi’ üç hafta önce Başbakan Özgürgün’ün özel hayatıyla ilgilenmediğimizi, ancak kamuoyuna yansıyan malvarlığıyla ilgili iddiaları yanıtlamak zorunluluğu olduğunu hatırlatmıştık.
 
Aradan geçen sürede, benzer talepler diğer sivil toplum örgütlerinden ve siyasilerden gelmiş olsa da başbakan herhangi bir açıklama yapmak yerine sessiz kalmayı tercih etmiştir.
 
Şeffaf Gazete.com