Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS'TA PROVAKASYON TUTUKLAMALARI
KUZEY KIBRIS'TA PROVAKASYON TUTUKLAMALARI
KKTC Afrika gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’nde meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma çerçevesinde tutuklanan altı kişi bir ay hükümsüz olarak cezaevine gönderildi.
30 Ocak 2018, 13:41
 
Afrika gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi’nde meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma çerçevesinde tutuklanan altı kişi bir ay hükümsüz olarak cezaevine gönderildi.
 
22 Ocak’ta hem Afrika Gazetesi’ne yönelik hem de Meclis önünde yaşanan protestolarla ilgili gözaltına alınan 6 zanlı bugün mahkemeye çıkartıldı. Zanlılar tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. 9 kişi daha aranıyor.
 
image
 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Ümit Taş, Ahmet Türkmen, Bayram Ak, Mehmet İpek, Oktay Güney ve Abdülhadi Doğan hakkında karar açıklandı.
 
Ayaklanma, mülke tecavüz, kanunsuz toplanma ve kasti hasar suçları ile ilgili olarak savcılığın teminat başvurusunu reddeden Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların 1 ay hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine hüküm vererek, zanlıların tutuklu yargılanmasına karar verdi.
 
 Duruşmayı zanlı yakınları ile birlikte YDP Milletvekilleri Erhan Arıklı ve Bertan Zaroğlu da takip etti. Bazı dernek başkanları, sabahın erken saatlerinde mahkemeye geldi, polis mahkeme bahçesinde geniş güvenlik önlemi aldı. 6 zanlıya yoğun güvenlik önlemi… 6 zanlı mahkemeye yoğun güvenlik önlemi altında getirildi. Kurt ve Rabia işareti yapmak isteyen zanlılara polis müdahale etti.  
 
image
Povakasyon yapanın UBP li milletvekiller ile resim çekildiği ortaya çıktı
 
Olayla ilgili açıklama yapan polis kaynakları, zanlıların ayaklanma, kanunsuz topluluk, kasti hasar, mülke tecavüz suçlarından methalder olduğunu söyledi, 9 kişinin daha arandığını açıkladı. Olaylara karıştıkları tespit edilen 9 kişiyle ilgili eşkal tespitinin yapıldığını, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, 6 zanlının da 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yaparak, yurt dışına çıkışlarının yasaklanması koşulu ile serbest kalmalarını talep etti.    Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, polisin teminat talebini reddetti,  olayların toplumda dehşet ve infiale neden olduğuna işaret ederek, 1 ay sonunda yargılanma sürecini başlayacağını kaydetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR