Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KIBRIS RUM KESİMİNE ÇOK SERT UYARI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/32090/kibris-rum-kesimine-cok-sert-uyari

 

KIBRIS RUM KESİMİNE ÇOK SERT UYARI
KIBRIS RUM KESİMİNE ÇOK SERT UYARI
Erdoğan, "İtalyan gemisinin, bir defa orada ne işi var? Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ediyoruz'' dedi.
13 Şubat 2018, 16:23
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ediyoruz'' dedi. 
 
 Erdoğan, Zeytin Dalı Operasyonu'nda, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ve Kuzey Irak'taki sınır ötesi operasyonlarda görev alan tüm güvenlik görevlerimize başarılar diliyorum. Bu arada sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler, dikkatimizden kaçımıyor."diyerek Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistana uyarı yaptı.
 
Türkiye'nin, güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek, Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmeleri, gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle yakından takip ediyorlar."dedi.
 
Erdoğan, Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini ve güçlerini aşan işlere alet olmamalarını tavsiye ettiklerine işaret ederek, "Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin, öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraflar çektirmekle, hiçbir geçerliliği olmayan anlaşmalarla, bölgeye sondaj gemileri getirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.
 
''BİZİM İÇİN AFRİN NEYSE EGE'DEKİ, KIBRIS'TAKİ HAKLARIMIZ DA ODUR"
 
Böylesine ciddiyetsiz ve çocukça adımların hiçbir netice getirmeyeceği gibi sadece faillerini küçülteceğine, seviyesiz hale getireceğine işaret eden Erdoğan, "Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslararası hukuktan gelen haklarınının sonuna kadar takipçisidir ve takipçisi olacaktır. Bizim için Afrin neyse Ege'deki, Kıbrıs'taki haklarımız da odur" diye
konuştu.
 
Kardak'ta Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddialarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Yunan botlarının Kardak'a bu tür geliş gidişleri oldu. Tabii biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Tabii bırakılmayınca askerimiz de görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi."