Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VURGUN PARALARI İLE YAKALANDILAR
VURGUN PARALARI İLE YAKALANDILAR
Kıbrıs merkezli dolandırıcılık sistemi çökertildi. Kocaeli'de yerli kripto para 'Turcoin' ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 'Turcoin' in yaratıcısı Sadun Kaya ile Hipper A.Ş.'den ortağı olan Muhammet Satıroğlu tutuklandı.
4 Temmuz 2018, 21:44
 
Kocaeli'de, yerli kripto para "Turcoin" ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Sadun Kaya ve ortağı Muhammet Satıroğlu tutuklanırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 16 bin 700 euro, 600 bin TL, çok sayıda ziynet eşyası ile 12 tapuya el koyuldu.
 
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nce "Turcoin" soruşturmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', "kurulan örgütü yönetmek ve üye olmak', "örgüt faaliyetleri çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik merkezi Kıbrıs, Kocaeli ve Eskişehir bulunan, Sadun Kaya ile Muhammet Satıroğlu'na ait şirketler aracılığıyla "piramit satış" yöntemiyle sanal (Turcoin ve Hippara) para kullanılıp, yüksek kazanç vaadi sunularak, dolandırıcılık yapıldığını tespit etti. Şirketlere ve kişilere yönelik yapılan çalışmalarda 7 şüpheli, Kocaeli, Eskişehir ve Bursa'da yakalanarak, gözaltına alındı.

image
 
Şüphelilere ait ev, iş yeri ve araçlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, 16 bin 700 euro, 600 bin TL ile çok sayıda ziynet eşyası ve 12 tapu senedi ele geçirilirken, mahkemece el koyma kararı verildi. Adliyeye sevk edilen 7 kişiden Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR