Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARBAROS ŞANSAL YİNE ŞALDIRIYA UĞRADI
BARBAROS ŞANSAL YİNE ŞALDIRIYA UĞRADI
KKTC'den sınır dışı edilip, Türkiye'ye gönderilen ve havalimanı apronunda TAV personeli tarafından dövüldükten sonra hakkında yargı süreci başlatılan ve tutuklanarak bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan   moda tasarımcısı bir aktivist olarak yaşamına devam ederken sürekli taciz ve saldırılara uğramaya devam ediyor.
7 Eylül 2018, 21:40

image

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle, geçen yıl, KKTC'den sınır dışı edilip, Türkiye'ye gönderilen ve havalimanı apronunda TAV personeli tarafından dövüldükten sonra hakkında yargı süreci başlatılan ve tutuklanarak bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan   moda tasarımcısı bir aktivist olarak yaşamına devam ederken sürekli taciz ve saldırılara uğramaya devam ediyor.

       image

Barbaros Şansal hakkındaki 'sınır dışı' kararı yeni KKTC hükümeti tarafından kaldırılınca Kuzey Kıbrıs'ta evi bulunan Şansal tekrar Kıbrısli dostları ile vakit geçirmek için adanın yolunu tuttu.

KKTC'de bulunan Şansal, gittiği restoranda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin % 0.13 lük tabela partisi olan MDP'nin kriminal  Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ve bir parti üyesinin küfürlü ve tehditli saldırısına uğradı.

       image

Buray Büsküvütçü, Barbaros Şansal'a .Lefkoşa’da Hamur Restorantın içinde "Güneye gidip, bize 'İşgalci' diyorsun, bize sövüyorsun; utanmadan buraya geliyorsun. Sosyal medyadan küfrettiğin KKTC'de ne işin var?" diyerek küfür etmeye başladı. 

Barbaros Şansal ise Büsküvütçü'yü dinleyerek en küçük tepki vermedi.  Restoran işletmecileri olaya müdahale edip Şansal'dan yana tavır alarak Buray Büsküvütçü'yü mekandan kovmalarına rağmen bir süre daha Şansal'a sataşmayı sürdüler.Büsküvütçü ve arkadaşı polise şikayet edilince , bir süre sonra restoranı terketti.

Buray Büsküvütcü (37) ve Aktaç Atai (44)’nin, modacı Barbaros Şansal’ın şahsına karşı yapmış oldukları saldırı ilgili olarak polis tarafından haklarında yasal işlem başlatılarak sorgulaması sürdürülüyor.

      image

Buray Büsküvütçü Lefkoşa’da hayat kadınları çalıştıran 2 ayrı Pavyon sahibi olan  Y.T.’ye  şiddet ve haraç tehdidinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı

Buray Büsküvütçü çok değil birkaç yıl önce Hanedan Gece Kulübü ve Miss Me Gece Kulübü İşletmecisi Yılmaz Taşkın'dan işyerinin güvenliğini yapmak için ilk seferde 100 bin Euro ardından fiyatı düşürerek 200 bin TL haraç istediği iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra kefaletle serbest bırakılmışdı.

 Buray Büsküvütçü’nün KKTC dışına çıkışının mahkeme tarafından yasaklandığı bilgisine ulaşıldı.

TC uyruklu olan Büsküvütcü  KKTC uyruklu bir kadınla evli olup, bir çocuk babası.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR