Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC TARIM BARONLARINA TESLİM
KKTC TARIM BARONLARINA TESLİM
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde patates fiyatları el yakıyor. KKTC'de Rum kesimine satış ve rekoltenin düşük olması , mevcut patatesin de tüccarlar tarafından satın alınıp stoklanması ile patates fiyatları çıldırdı,toptancı adındaki gıda vurguncuları patatesten vurgun yaptı.
4 Kasım 2018, 20:44
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), rekoltenin düşük olması nedeniyle patatesin kilosu 20 liraya kadar yükseldi. KKTC, Tarım Bakanı Erkut Şahali, yükselen patates fiyatları konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
TARIM BARONLARI KKTC HALKINI SÖMÜRÜYOR
 
Tarım baronları ile mücadele edeceğine,yüksek patates fiyatlarına doğrudan müdahale edilemeyeceğini belirten Bakan Şahali, patatesin rekoltesinin düşük olması nedeniyle pazardaki ürünün miktarının azaldığını söyledi.
 
Tarım Bakanı Şahali, üreticinin 1 lira 20 kuruş ve 1 buçuk lira arasında ürününü pazarladığı halde ürünün az olması nedeniyle toptancıların patatesi piyasaya daha yüksek fiyatla sürdüğünü ifade etti,fakat bu vurguncular ile mücadele edileceğini ağzına almadı..
 
TÜRKİYE'DEN ZARARLI İLAÇLI PATATESLER YOLLANDI
 
Fiyat artışlarına müdahale konusunda yapılanları anlatan Şahali, "Zaten geçtiğimiz yıl verim kaybı yaşayan üreticilerin kaybını bir miktar telafi edebilmelerine olanak sağlamaları için Patates Üretici Kooparetifi’ne patates ithal yetkisi verdik. Ancak yaptıkları iki girişim de henüz olumlu sonuç elde edilmedi ve getirdikleri patatesler bizim aradığımız sağlık koşullarına uygun olmadığı için KKTC'ye girişine izin verilmedi. Şu anda yeni bir ithalat girişimleri var. Ürün yola çıkma aşamasındadır. Dün bize verdikleri bilgi Türkiye'ye ek olarak Hollanda'dan da ürün getirme gayretleri vardır” dedi.
 
Türkiye'den KKTC'ye makamlarının aradığı sağlık kontrollerine uygun ürün tedarik edip ülkeye sokmanın henüz mümkün olmadığını dile getiren Şahali, “Dolayısı ile Güney Kıbrıs'a ürün satıldığı için fiyatlar yükseldi argümanı çok doğru bir argüman olmayabilir” diye konuştu.
 
Vatandaşlar da yüksek fiyatlar konusunda İHAmikrofonuna konuştu. KKTC’li Hasna, patatesin 13 lira 75 kuruş olduğunu bu yıl patates yiyemediklerini bu gidişle de yiyemeyeceklerini kaydetti. Patatesin 14 lira olduğunu ifade eden Naci Tüysüz de bu yıl patatesin çok pahalı olduğunu, diğer ürünlere ne kadar fiyat koysalar haklı olduklarını devletin üretimi desteklemesi gerektiğini söyledi.
 
Bir başka vatandaş da patatesin fiyatını görünce şaşkınlığını gizleyemezken, bu fiyata patates alamayacaklarını, 2 liraya aldıkları patatesin fiyatının çok yüksek olduğunu ve eskiden İngilizlerin iki tane domates üç tane salatalık aldıklarını şimdi o duruma geldiklerini belirtti. Bir diğer vatandaş ise patatesin fiyatını görünce “Çeyrek altın mı alıyoruz. O patates yenir mi zehir olur adama" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR