Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEL SULARI YUTMUŞTU CESETİ BULUNDU
SEL SULARI YUTMUŞTU CESETİ BULUNDU
Kuzey Kıbrıs'ta meydana gelen sel sularının uçuruma sürükleyip derede kaybettiği 4 gençten biri olan Gaye Soyutok’u arama çalışmaları dün de aralıksız olarak devem etti. Gaye Soyutok’un cansız bedenine dün gece saat 20.00 sıralarında ulaşıldı
9 Aralık 2018, 19:32
KAYIP GAYE SOYUTOK ÖLÜ BULUNDU
 
Sel sularının dereye sürüklediği HC 470 plakalı arabadaki dördüncü genç Gaye Soyutok’u arama çalışmaları dün de aralıksız devam etti. Ekipler sabah saatlerinde aracın parçalarına, saat 20.00 sıralarında ise gölete 150 metre uzaklıkta, Gaye Soyutok’un cansız bedenine ulaştılar
 
Ülkede derin yaralar açan sel faciası sırasında Ciklos bölgesinde arkadaşlarıyla birlikte seyahat ettiği arabanın sel sularıyla sürüklenmesi sonucu kaybolan 18 yaşındaki Gaye Soyutok’u cansız bedeni dün gece bulundu. Dünden beridir gölet içerisinde suren aramalar sonuçsuz kalınca, aramalara ilk cesedin bulunduğu yerden itibaren ormanlık alan içerisinde yeniden başladı. Öte yandan Aramalar Doğanköy Gölet’i yakınlarındaki ikinci bendin bulunduğu alanda da yapılmaya başlandı
 
Çarşamba akşamı yaşanan faciada, Lefkoşa-Girne anayolunda seyrederken Ciklos’ta sel sularıyla uçuruma sürüklenen araçta hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ahmet Kılıç Cuma günü toprağa verilirken, 21 yaşındaki Tolga Bekçi ile 18 yaşındaki Günay Kandaz ise dün Dikmen’de son yolculuklarına uğurlandı.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik, dün öğleden sonra yaptığı açıklamada, kayıp genç Gaye Soytutok’u arama çalışmaları, çeşitli birimlerden oluşturulan 80 civarındaki ekiple aralıksız devam ettiğini bildirdi
 
image
 
 
Önce aracın bazı parçalarına ulaşıldı
 
Ciklos’taki faciada dört gencin içinde bulunduğu HC 470 plakalı aracın bazı parçalarına daha dün sabah saatlerinde ulaşıldı. Aramanın yapıldığı bölgede biriken su, gece yarısına kadar boşaltılırken, aracın ön kapısıyla bazı ön aksamları da burada bulundu. Askeri birliklerden gelen destekle, bendin altındaki bölgede daha yoğun şekilde arama çalışmalarına geçildi.
 
Kayıp Şahıslar Komitesi uzmanları devreye girdi
 
Sel felaketinde kaybolan genç kızın arama çalışmalarına, Kayıp Şahıslar Komitesi de destek verdi. Komiteden gelen uzmanlar, bölgede inceleme yaparak yöntem belirledi. Buna göre, 4 dozerle bölgede toprak altı aramaya başlandı.
 
Çalışmalara, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı özel birlik, itfaiye ve diğer acil afet durumu unsurlarından ekipler katıldı.
 
Arama çalışmalarının Ciklos’tan Vuni Palace’a kadar yapıldığı ve özellikle uçurum diplerindeki birikintiler temizlenerek buralara da titizlikle bakıldığı kaydedildi.
 
image
 
Yeni yöntem sonuç verdi
 
Kayıp Şahıslar Komitesi uzmanlarının belirlediği yeni yönteme göre sürdürülen arama çalışmaları dün gece saat 20:00 sıralarında sonuç verdi. Gaye Soyutok’un cansız bedeni, göletin 150 metre uzağında bulundu. Gaye’nin cesedi otopsi için Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR