Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM KIBRIS'TA KALMAYA DEVAM EDECEK
BM KIBRIS'TA KALMAYA DEVAM EDECEK
Guterres, müzakerelerin geleceğine ilişkin belirsizliğin, siyasi taahhüdü etkilediğinin ayrıca Ada’nın yeniden birleşmesine ilişkin desteğin sabote edilmesini tehlikeye attığının görüldüğünü belirtti.
13 Ocak 2019, 19:17
 
 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Güvenlik Konseyi’ne yönelik rapor taslağında UNFICYP’in (BARIŞ GÜCÜ)  görev süresinin altı ay daha, 31 Temmuz 2019 tarihine kadar, uzatılmasını önerdiği belirtildi.
 
Fileleftheros gazetesi “Çözüm Perspektifleri ‘Canlı’-Guterres’in, Lute’un Misyonu ve Altı Ay Daha Uzatma İfadeleriyle UNFICYP Raporu” başlıklı haberinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Cuma akşamı, Güvenlik Konseyi üyelerine verdiği raporun, gayri resmi suretinde, Kıbrıs sorunundaki kopyasında, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözüm perspektiflerinin hala canlı olduğunu yinelediğini belirtti.
 
Guterres, müzakerelerin geleceğine ilişkin belirsizliğin, siyasi taahhüdü etkilediğinin ayrıca Ada’nın yeniden birleşmesine ilişkin desteğin sabote edilmesini tehlikeye attığının görüldüğünü belirtti.
 
Doğu Akdeniz’deki tatbikatlar ve hidrokarbon konusunda Guterres, hidrokarbon konusunun, bölgesel işbirlikleri için önemli fırsatları sunduğunu ancak buna eş zamanlı olarak Kıbrıs çevresindeki sondaj çalışmaları ve faaliyetlerin gerginlik kaynağı olduğunu vurguladı.
 
Dekonfrantasyon hattındaki askeri ihlallerinin artmasından dolayı duyduğu endişeyi de dile getiren Guterres, dikkatli izleme ve değerlendirme gerektiğini de vurguladı.
 
Gazete aynı haberinin içerisinde, BM’deki diplomatik kaynaklara dayanarak, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un, yeni tur temaslarını gelecek ay gerçekleştireceğini ancak referans şartlarında anlaşmanın ortaya çıkmasının beklenmediğini yazdı.
 
Gazete UNFICYP konusunda ise her şeyin, (Amerikan kanadının niyetlerine ilişkin olarak) İngilizlerin rapor taslağını sundukları zaman ortaya çıkacağını da belirtti.
 
Habere göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi, Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar 23 Ocak tarihinde Güvenlik Konseyi üyelerine bilgi verecek.
 
Güvenlik Konseyi’nin, 30 Ocak’taki oturumda UNFICYP raporunu onaylaması da bekleniyor

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR