Güzel ülkemiz için yazıyoruz - THY KIBRIS'A DAHA ÇOK UÇMALI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/33700/thy-kibrisa-daha-cok-ucmali

 

THY KIBRIS'A DAHA ÇOK UÇMALI
THY KIBRIS'A DAHA ÇOK UÇMALI
KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, 960 milyon Dolarlık turizm ve 800 milyon Dolarlık yükseköğretim kapasitesine sahip Kuzey Kıbrıs için ulaşımın yaşamsal öneme sahip olduğunu belirtti
28 Şubat 2019, 20:17

 

Başbakan Tufan Erhürman, KKTC’nin turizm, yükseköğretim ve bilişim alanında yatırım yapmaya son derece müsait bir ülke olduğunu,bunun için adaya ekonomik ulaşımın hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

image

“THY DAHA ÇOK KIBRIS UÇUŞU YAPMALI”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, 960 milyon Dolarlık turizm ve 800 milyon Dolarlık yükseköğretim kapasitesine sahip KKTC için ulaşımın yaşamsal öneme sahip olduğunu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdikleri toplantılarda özel ilgi gösterdiği bu konuyla alakalı olarak, THY’nin daha fazla açılım yapmasına ihtiyaç bulunduğunu aktardı.

Bunun, uçuşlardaki fiyat düşüşleri olarak yansımalarının görüleceğini söyleyen Erhürman, KKTC’nin sanayi olarak olmasa bile turizm ve yükseköğretim sektörleri ve bilişim alanında yatırım yapmaya son derece müsait olduğunu da belirtti. 

image

Erhürman, yapılacak toplantıların iş birliklerini tetiklemesi, sosyal ve ekonomik kalkınmayı ileriye taşıması ve verimli iş birliği olanakları yaratmasını da diledi.

Başbakan Erhürman,  KKTC’yi tanıtma ve anlatma projesine ihtiyaç bulunduğunu, Türkiye'den gelen turist sayısında dahi potansiyelin altında performans gösterildiğini belirtti.image
 
Tarih ve kültür turizminin, turizmdeki çeşitliliği artırma anlamında faydalı olacağını aktararak, “Othello Kalesi, Shakespeare’in üzerine oyun yazdığı bir kale. Bu kale eğer başka bir Avrupa ülkesinde olsaydı orası ‘Othello Turizmi’ olurdu” diyen Erhürman, on kez KKTC’ye gelen bir turist bir kez bile Othello Kalesi’ni görmemişse, sorunun KKTC’den kaynaklandığını ifade etti.
 
image
 
Spor, tarih ve kültür turizmi yanında 3 yıldızlı, 4 yıldızlı butik otellerin de KKTC’de hayata geçirilebilecek yatırımlar olduğundan bahseden Başbakan, Türkiye'li yatırımcıların bunları hayata geçirirken mümkün olduğunca KKTC’li yatırımcılarla ortaklığa gitmesinin sadece kalkınma anlamında değil, daha mantıklı olması adına da önemli olduğunu belirtti.
 
Şeffaf Gazete.com