Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÜNLÜ OYUNCU GİRNE'DE EV ALIRKEN DOLANDIRILDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/33740/unlu-oyuncu-girnede-ev-alirken-dolandirildi

 

ÜNLÜ OYUNCU GİRNE'DE EV ALIRKEN DOLANDIRILDI
ÜNLÜ OYUNCU GİRNE'DE EV ALIRKEN DOLANDIRILDI
Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ev almak için 350 bin lira ödeme gerçekleştirdiği Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren IQ GLOBAL ESTATE emlak danışmanı Yasemin Taşkıran tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise gitti.
5 Mart 2019, 13:04
 
KKTC Girne’de tanınan bir emlak firmasında çalışan 51 yaşındaki Yasemin Taşkıran, daire satın almak amacıyla, Selçuk Yöntem tarafından kendisine havale edilen yaklaşık 353 bin TL’yi zimmetine geçirdiği suçlamasıyla tutuklandı.
 
Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ev almak için 350 bin lira ödeme gerçekleştirdiği Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren IQ GLOBAL ESTATE emlak danışmanı Yasemin Taşkıran tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise gitti.
 
Selçuk Yöntem'in, "Parayı göndermeme karşın ev de alınmadı param da tekrar verilmedi" dedi.Yöntem, parasının kendisine verilmesini talep etti.
 
image
 
Girne’de emlakçı olarak çalışan 51 yaşındaki Yasemin Taşkıran suçunu kabul etti.
 
Oyuncu Selçuk Yöntem’in 1 Mart tarihinde KKTC Girne'de adli şubeye giderek dolandırıldım şiklayetinde bulundu ve Taşkıran gözaltına alındı..
 
Yöntem,2017 yılı içerisinde internet üzerinden KKTC Girne'de  ev almak için araştırma yaptığını, bölgede tanınan bir emlak şirketi olan IQ Global ilanlarından emlak danışmanı  Yasemin Taşkıran ile tanıştığını, Taşkıran'ın birçok evin fotoğrafını kendisine atarak yardımcı olduğunu ve güvenini kazandığını belirterek, 29 Eylül 2017 tarihinde Kuzey Kıbrıs’a giderek çalıştığı firmada onunla buluştuğunu söyledi.
 
Yasemin Taşkıran’ın kendisine farklı evler gösterdiğini, Girne Avrasya Premium Residance 405 nolu daireyi beğendiğini, almaya karar verdiğini ve satış sözleşmesi yaptıklarını söyleyen Yöntem 30 Eylül 2017 tarihinde yapılan satış sözleşmesi gereği 80 bin sterline anlaştıklarını, 20 bin sterlini peşin olarak EFT yoluyla ödediğini  kaydetti.
 
13 Eylül 2019 tarihinde  Yasemin Taşkıran’ın Selçuk Yöntem’i arayıp geriye kalan 60 bin sterlini kendi hesabına yatırmasını istediği, bunun üzerine Yöntem'in 330 bin TL’yi EFT yoluyla Taşkıran’ın hesabına yatırdığı öğrenildi.
 
Taşkıran’ın 21 Ocak 2019 tarihinde Yöntem’i aradığını, ipotek masrafları için 22 bin  TL istediğini, Yöntem’in de Taşkıran’ın hesabına bu parayı da gönderdiği, Yöntem’in 27 Şubat 2019 tarihinde Avrasya isimli şirketin sahibi ile yaptığı görüşme sonrası Taşkıran’ın gayrimenkulün sahibi olan şirkete hiç para vermediğini öğrendiği bilgisine ulaştı. 
 
Yöntem’in ev için toplamda 352 bin TL’yi Taşkıran’ın hesabına yatırdığını ancak paranın daire sahibine ödemediği için şikâyetçi olduğunu ifade edildi.
 
image
 
2 gün tutuklama sonrası Girne Kaza mahkemesine çıkan Yasemin Taşkıran suçunu kabul etti.
 
Mahkemede söz alan zanlı avukatı ise Selçuk Yöntem'e paranın iade edileceğini ve bunun için , iki haftalık bir süreye ihtiyaçları olduğunu belirttiği ve mühlet istediği iddia edildi.
 
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, KKTC vatandaşı üç kefilin 150’şer bin TL kefalet senedi imzalaması ve Çalışkan'ın yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar vererek Selçuk Yöntem'i umutlandıran bir karar aldı.
 
İSTANBUL KÖLN VE GİRNE'DE YAŞAMIŞ
 
1968 İstanbul doğumlu olan Yasemin Çalışkan'ın 1979 -2006 yıllarında Almanya’da Köln ve Düsseldorf'ta yaşadığı,2006 senesinde Kuzey Kıbrıs’a yerleştiği,2007 yılından bu yana Girne'de gayrimenkul danışmanı olarak çalıştığı bilgisine ulaşıldı.
 
Uzun yıllardır hiçbir olaya karışmadan işini yapan Yasemin Çalışkan'ın tefecilere olan borçları yüzünden bunalıma girdiği ve bu suçu işlediği iddia ediliyor.
 
Çalışkan'ın suçlamaları kabul edip  '' parayı ödeyebilirim '' teklifi  akıllara neden bu kadar büyük bir suçu ani olarak işledi sorusunu getirdi.
 
Çalışkan'ın kumar mafyası tarafından tehdit edildiği ve bu parayı kumar borcu olarak tefeciler ile ödediği ve sonrasında bu suçu işlediği,KKTC kaynaklarından aldığımız bir başka şok iddia.
 
Şeffaf Gazete.com