Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC'Yİ ŞOK EDEN CİNAYETLİ SOYGUN Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/33846/kktcyi-sok-eden--cinayetli-soygun

 

KKTC'Yİ ŞOK EDEN CİNAYETLİ SOYGUN
KKTC'Yİ ŞOK EDEN  CİNAYETLİ SOYGUN
KKTC başkenti Lefkoşa'da tanınmış bir işadamı olan Kıbrıslı Türk Gökhan Naim evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.
14 Mart 2019, 16:51
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini şok eden soygunlu cinayet vakası.
 
Gerçekleşen silahlı saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan ağır yaralanan Naim, kaldırıldığı Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Gesfi Döviz Bürosu sahibi Gökhan Naim,Lefkoşa'daki evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. 
 
Metehan Yolundaki döviz bürosunu kapattıktan sonra elinde para çantalarıyla evine giden Naim, arabadan inip evinin bahçesine doğru yürürken kimliği belirsiz kişi yada kişilerin kurşun yağmuruna hedef oldu.
 
image
 
Edinilen bilgiye göre Naim’i hedef alan saldırgan ard arda tetiğe bastı. Bölgede 5-6 el silah sesi duyuldu. Naim’in, kol, göğüs ve boynuna 4 mermi isabet etti. Naim, hastaneye kaldırılana kadar ciddi kan kaybına uğradı.
 
Gökhan Naim'e planlı tasarlayarak saldırı yapıldığı,polis kaynaklarından sızan bilgilere göre kurşun yağdıran saldırganlar işadamının yanında bulunan yüksek miktarda parayı alıp arabasına binerek kayıplara karıştı
 
image
 
Polis, olaydan 3 saat sonra, olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta, cinayette kullanıldığından şüphelenilen 9 milimetrelik bir tabanca buldu.
 
Polis, içinde yüksek miktarda para olan çantasının ise saldırgan veya saldırganlar tarafından alındığını duyurdu.
 
Polis, cinayetin ardından, saldırgan veya saldırganların yanlarında Naim’den aldıkları bir çantayla DV 014 plakalı beyaz bir araçla kaçtığını tespit etti.
 
image
 
İş adamı Gökhan Naim’in öldürülmesi olayında kullanılan araç Lefkoşa Yenikent bölgesinde terk edilmiş vaziyette bulundu.
 
Saldırı sırasında Naim’in yanında bulunan ve döviz bürosunun günlük hasılatının içinde olduğu öne sürülen bir çantanın da kayıp olduğu öğrenildi.
 
                  image
 
Cinayet sonrası olay yerinden kaçtığı bilgisi verilen DV 014 plakalı beyaz bir arabanın eşgali polis ile paylaşıldı.
 
Olaydan sonra bölgeye ulaşan polis ekipleri, olay yerini kordona alarak inceleme başlattı. Olayı duyan ve görenlerle konuşan polis, saldırıyı iki kişinin gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde duruyor. Polis olayla ilgili tüm yol hattını ve sokağa giren ve çıkan yolları gören kameraların tespiti için de çalışma yaptı.
 
KKTC Başbakanı hastanede bilgi aldı
 
KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, yaşanan saldırı olayının ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giderek Naim’in yakınlarına başsağlığı diledi. Erhürman polislerden olayla ilgili bilgi aldı.
 
GÜVENLİK KONUSUNDA ENDİŞESİ VARMIŞ
 
Gesfi Döviz Bürosu sahibi Naim, döviz bürosunun soyulduğu Eylül’deki olayın ardından, “Bu ülkede ne can ne de mal güvenliğimiz kaldı. Artık bir şey yapılmalı” diyerek isyanını dile getirmişti. Naim, olaydan 6 ay sonra saldırı sonucu canından oldu
 
KKTC Polisinin cinayetle ilgili tespitleri
 
KKTC Polis Basın Subaylığı açıklamasına göre, dün gece meydana gelen olay esnasında Gökhan Naim’in yanında bulunan  çanta içerisinde ilk tespitlere göre 112,000 Stg, 170.000 Euro ve 800.000 TL olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
SON DAKİKA SON DAKİKA SON DAKİKA SON DAKİKA 
 
Yenikent bölgesinde terk edilmiş vaziyette bulduğu ve cinayetle sonuçlanan soygun olayında kullanıldığı tespit edile DV 604 plakalı aracın sahibine ulaştı.
 
Naim cinayetinde kullanılan aracın sahibine gözaltına alındı, ifade vermedi! 
 
Gözaltına alınan ve aracın adına kayıtlı olduğu tespit edilen söz konusu şahsın Pakistan uyruklu olduğu ancak şahsın polise herhangi bir ifade vermediği öğrenildi.Polis bu nedenle Naim'in öldürülmesi olayı ile ilgili aranan şahısların Pakistan uyruklu olabilecekleri şüphesi üzerinde duruyor. 
 
Şeffaf Gazete.com