Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ZERRİN AKINCI İSTANBUL MODA HAFTASINDA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/33999/zerrin-akinci-istanbul-moda-haftasinda

 

ZERRİN AKINCI İSTANBUL MODA HAFTASINDA
ZERRİN AKINCI İSTANBUL MODA HAFTASINDA
KKTC'de kurduğu kendi adını taşıyan markası madebyZA ile Londra ve New York'ta defileler gerçekleştiren Kıbrıslı ünlü moda tasarımcısı Zerrin Akıncı kendi imzasını taşıyan kreasyonlarıyla The Core İstanbul'a geldi.
29 Mart 2019, 14:26
Kıbrıs Türkü başarılı moda tasarımcısı Zerrin Akıncı Kuzey Kıbrıs merkezli kendi adını taşıyan modaevinde yarattığı moda tasarımı markası MadebyZA ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da yerini aldı.
 
image
 
Geçtiğimiz günlerde 13.sezonunu gerçekleştiren Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul yine Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti. 
 
KKTC'de kurduğu kendi adını taşıyan markası madebyZA ile Londra ve New York'ta defileler gerçekleştiren Kıbrıslı ünlü moda tasarımcısı Zerrin Akıncı kendi imzasını taşıyan kreasyonlarıyla The Core İstanbul'a geldi.
 
image
 
MadebyZA'nın Sonbahar-Kış  19/20 koleksiyonunu  uluslararası alım gruplarının yoğun katılım gösterdiği MBFWI çatısı altında gerçekleşen The Core İstanbul'da  sergilendi.
 
Sonbahar/Kış 2019-20 sezonu, etkinliğin satışa yönelik boyutunu oluşturan The Core Istanbul 33 moda - tasarım markasını bir araya topladı.
 
image
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un Sonbahar/Kış 2019 sezonu, etkinliğin satışa yönelik boyutunu oluşturan The Core Istanbul'un Emre Pakel defilesi  Zorlu PSM  Sky Lounge alanında gerçekleşti.
 
MBFWI yeni sezon trendleri, dijital süreçlerin yönetimi, markalaşma, yavaş moda ve moda fotoğrafçılığı ana başlıkları altında panellerin  yer aldığı The Core Istanbul, zengin bir etkinlik programıyla sektör profesyonellerini ve moda takipçilerini ağırladı.
 
image
              Zerrin Akıncı markası madebyZA İstanbul Moda Haftası'nda göz dolduran kolleksiyonu ile ilgi çekti.
Türk modasına katkı sağlayan 33 moda - tasarım markasının Sonbahar/Kış koleksiyonları alım grupları ve potansiyel moda takipçileri ile buluştu,Zerrin Akıncı ''madebyZA'' Türkiye dışından The Core İstanbul'da yer alan tek tasarım markasıydı. 
       image                                            '' madebyZA '' zamansız şık tasarımlar dünyası
Sonbahar Kış 2019/20 koleksiyonlarının gösterildiği Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul  ile eş zamanlı Zorlu PSM'de gerçekleşen The Core İstanbulAvrupa, Ortadoğu, Asya, Uzakdoğu ve Amerika ülkelerinden alım gruplarını ağırladı.
 
The Core Istanbul'u Sonbahar-Kış 19/20 koleksiyonlarını görmek ve bağlantılar yapmak için 23 farklı ülkeden toplam 100'den fazla uluslararası satın alma sorumlusu Türk moda dünyasının görsel sunumlarını ilgiyle takip ettiler.
 
Defileleri dikkatle takip edip The Core pop-up noktalarında bulunan tasarım markalarını gezen uluslararası markaların profesyonellerine destek olmak adına, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul Organizasyon Komitesi Başkanı Cem Altanve ekibi oradaydı. 
image
 
The Core Istanbul'u ziyaret eden satın alma sorumluları arasında Saks Fifth Avenue Dubai, Printemps Paris, Harvey Nichols Katar, Fashion Avenue Russia, Liberty London gibi prestijli zincir mağazaları temsil eden isimler bulunuyordu.
 
10 yıldır okurları için moda haftasını takip eden Şeffaf Gazete yine bu dev organizasyonu takip etti.
 
2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Fashion Lab '' olarak başlayan ,2009 İTÜ Taşkışlada '' İstanbulFashion Day's '' 2010 Eyüp Santral'da '' İstanbul Fashion Week  '' olarak devam edip,2013 yılında Tophane Antrepo 3 te '' Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul  '' olarak devam eden ve geçen hafta bu 13. sezonunu gerçekleştiren Türkiye'nin en büyük moda organizasyonunu olarak bu serüvene devam ediyor.
Şeffaf Gazete yöneticisi Mutlu Demirdelen  MBFWİstanbul'da birbirinden değerli  tasarımcı markalarının defilelerini takip etti.
 
Kıbrıslı ünlü moda tasarımcısı Zerrin Akıncı'nın kurduğu KKTC merkezli özgün ve özgür kadını temsil eden moda markası madebyAK Sonbahar-Kış 19/20 koleksiyonu ile alımcı butiklerinin radarındaydı. 
 
Başarılı tasarımcı Zerrin Akıncı'nın The Core'de  sergilediği kolleksiyonu yabancı butik temsilcileri tarafından ilgi gördü ve  inceledi.
 
Mutlu Demirdelen başarılı tasarımcı ile markası  namebyAK için yarattığı moda tarzını ve Zerrin Akıncı'nın yakın dönemdeki hedefleri hakkında konuştu.   
 
image
 
Moda profesyonellerinin İlgisinden çok memnun olan markanın yaratıcısı Zerrin Akıncı MBFWI İstanbul'da olmak bir moda markası için önemli bir prestij aynı zamanda uluslararası pazarlara açılan kapıdır. Kıbrıs'tan çıkan bir marka olarak uluslararası bir moda organizasyonu olan Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamındaki bu organizasyon içinde  olmaktan çok memnunuz ''.
 
 '' MadebyZA  Sonbahar Kış 2019/20 kolleksiyonumuza olan ilgi bizi sevindirdi,
Uluslararası alım grupları ile olumlu bağlantılar kurduk ,moda sektörünün İstanbul'da büyük bir ağırlığı var, Türkiye'de moda sektörünün en büyük organizasyonu MBFWI çatısı altında madebyZA ile çok olumlu izler bıraktık. Birçok modasever buradaydı ve markamızın daha çok tanınması adına başarılı bir çalışma oldu,bu yüzden Kıbrıs'a işimizi başarı ile yapmanın mutluluğu ile dönüyoruz ” dedi.
 
image
MadebyZA koleksiyonlarının her parçası çağdaş, modern şehir kadınlarına elegant şıklık sunuyor.
 
Zerrin Akıncı  “MadebyZA kadınlara çabasız şıklık sunma hedefiyle doğan bir marka, kadınların kendilerini rahat ve aynı zamanda elegant hissedecekleri; gündüzden geceye kolaylıkla taşınabilecek zamansız koleksiyonlar hazırlıyoruz. MadebyZA giyen kadınların en başta kendilerini  ‘özel’ hissetmeleri bizim için çok önemli. Her şeyden önce bir kadının giydiği kıyafetin içerisinde güzel görünebilmesi için kendini mutlu ve rahat hissetmesi gerektiği unutulmamalı.” 
 
image
“Markamızın kendine has bir imzası var, yaptığımız tek şey kendi imzamıza sadık kalmak, yenilikçi ve abartıdan uzak tasarımlarla zamansız parçalar sunmak.”
 
 “MadebyZA olarak iki ana ve iki kapsül koleksiyon çıkarıyoruz.” diyen başarılı tasarımcı “Üretim sürecimiz oldukça yoğun geçiyor, koleksiyon oluşturma sürecinde önceden ortaya çıkan fikir ve çizimleri geliştirip koleksiyon haline getiriyorum. Renk seçimlerini sezon trendlerine  göre yapıyorum ve kumaş tercihlerim ağırlıklı olarak İtalya ve Fransa'dan oluyor.” diyerek tasarım ve üretim sürecini anlatıyor.
 
image
 
Genç,yaratıcı, güzel, elegant bir moda markası “MadebyZA” tasarımları, KıbrısTürkiye ve İngiltere’de özel tasarım butiklerinde stil sahibi kadınlarla buluşuyor. 
 
Zerrin Akıncı “Koleksiyonlarımız, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta ve Türkiye’nin birçok şehrin yanı sıra Londra’da da satışa sunuluyor. Hedefimiz Avrupa’da satış noktalarımızı artırarak, Amerika ve Orta Doğu’da yeni satış noktalarına ulaşmak.” diyor.
 
image
 
Mustafa Akıncı'nın 2015'te KKTC Cumhurbaşkanı olmasından sonra kızı Zerrin Akıncı moda tasarımcısı kimliği ile Güney Kıbrıs'ta gündem olmuştu. 
 
Moda tasarımı serüvenine ABD, Las Vegas Nevada Üniversitesi’nde “design stylist” eğitimi sonrası bu üniversiteden ‘Fashion Art’ ödülü alarak mezunun olan Zerrin Akıncı 1999’da New York’ta düzenlediği ilk defilesinde de moda ikonu ödülü kazanarak başladı.
 
Her platformda “Ben işim olan moda tasarımıyla anılmak istiyorum” dese de, Zerrin Akıncı ile ilgili haberlerde “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın başarılı moda tasarımcı kızı” cümlesi ister istemez yer almakta.
 
Kıbrıslı Türk Sercan Erozan ile evli ve bir çocuk annesi olan Zerrin Akıncıtasarımlarını Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da bulunan moda evinde hayata geçiriyor. 
 
image
 
MadebyZA için yarattığı koleksiyon İstanbul'lu moda severler  ile uluslararası butiklerin    ilgilenmesi “İleriki yıllarda Zerrin Akıncı Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da defile yapacak mı?” sorusunu getirdi.
 
Zerrin Akıncı 'MadebyZA' ile beraber The Core Istanbul kapsamında koleksiyonlarını sergileyen marka ve tasarımcılar arasında Aslı Filinta Bis Wear, Ceren Ocak, Çiğdem Akın, Climber, ColoReve, Damat, DB Berdan, Doriny Leather, Ebru Günay, Emre Pakel, Exquise, Giray Sepin, Güliz Aydın, Hemington, İpek Kızıltaş, Kiğılı, Kith&Kin, Mehmet Emiroğlu, Mehtap Elaidi, Meltem Özbek, MiiN by Kadir Kılıç, Morikukko, New Gen, Önder Özkan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Pia Brand, Selen Akyüz, Setre, Sobe Handmade, Third, W-S-M de yer alıyordu.
 
image
          madebyZA şıklığı ile özgür ve güçlü kadınlar 
 
Şeffaf Gazete.com