Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE TACİZCİ PROFÖSÖR TUTUKLANDI
KKTC'DE TACİZCİ PROFÖSÖR TUTUKLANDI
KKTC Doğu Akeniz Üniversitesi Müzik bölüm başkanı olan Prof. Dr. Memduh Özdemir, öğrencisinin şikayeti üzerine, “cinsel saldırı” ve “cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklandı
14 Nisan 2019, 14:59
 
Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı, öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı
 
71 yaşındaki Prof. Dr. Memduh Özdemir, Özdemir KKTC Mağusa Kaza Mahkemesine  “Cinsel saldırı" ve “Cinsel taciz" suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarıldı.Zanlı Özdemir öğrencisini taciz etmekle suçlanarak tutuklandı.
 
image
 
Mağusa’da bir üniversite öğrencisinin polise yaptığı şikayet üzerine üniversitede Müzik Bölümü Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Memduh Özdemir tutuklandı. 71 yaşındaki Prof. Dr. Özdemir genç kıza cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.
 
Tutuklanmasının ardından sağlık problemleri yaşayan Özdemir dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme Profesör Özdemir hakkında devam eden soruşturma nedeni ile Özdemir’in 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.
 
Polis, mahkemede Özdemir hakkında Armoni dersi verdiği ve ofisinde ders ile ilgili yardım için bulunan genç kızın omzunu ve bacaklarını okşadığı, genç kıza sarılıp yanağından öptüğü ve dudaklarından öpmek istediği beyanlarında bulunduğu ile ilgili iddiaların bulunduğunu açıkladı.
 
image
 
DAÜ-SEN '' AÇIKLAMA YAPTI
 
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), dün kamuoyuna yansıyan bir öğrencinin taciz edilmesi iddiasının, doğruysa kabul edilemez olduğunu belirtti.
DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duydukları vurgulanarak, “Bu iddialar doğruysa kabul edilemez bir durum içerisindeyiz. Bu olay bizi çok derinden üzmüştür. Kadın ve erkek tüm öğrencilerin her açıdan özgürce okuyacakları bir ortam için mücadele ediyoruz. İnsanlık onuru için mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
DAÜ'de okuyan tüm gençlerin akademisyenlere emanet olduğuna işaret edilen açıklamada, “Olayın tarafsızca, zanlının hakları çiğnenmeden kovuşturulup mahkemenin doğru kararı vermesini umuyoruz” denildi.     
 
ŞEFFAF GAZETE.COM

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR