Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS TARİHİNDEKİ KANLI SAYFA UNUTULMADI
KIBRIS TARİHİNDEKİ KANLI SAYFA UNUTULMADI
KKTC Başbakan Ersİn Tatar '' Lefkoşa Kumsal Katliamı'' olayında eşi ve 3 çocuğu Rumlar tarafından öldürülen merhum Tuğgeneral Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necati İlhan’ı Başbakanlık Şeref Salonu'nda, kabul etti.
12 Temmuz 2019, 16:36
 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, 1963 yılında gerçekleşen ve Kıbrıs tarihinde ‘Lefkoşa Kumsal Katliamı' olarak bilinen,tarihin kanlı sayfasını unutmadı.
 
​KKTC Başbakanı Ersin Tatar, merhum Tuğgeneral Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necati İlhan'ı kabul etti. 
 
Başbakan Tatar  '' Lefkoşa Kumsal Katliamı'' olayında eşi ve 3 çocuğu Rumlar tarafından öldürülen merhum Tuğgeneral Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necati İlhan’ı Başbakanlık Şeref Salonu'nda, kabul etti.
 
       image
 
            Kıbrıs tarihinin 1963 yılındaki kanlı sayfası utulmadı.
 
Başbakan Ersin Tatar tarafından Prof. Dr. Mustafa Necati İlhan'a yaşanan tarihi acıların bir nişanı olarak  'KKTC Milli Mücadele Madalyası' verildi.
 
KKTC Milli mücadelesi'nde hayatını kaybedenleri yad ettiler.
 
Başbakan Tatar, Prof.Dr İlhan’ı KKTC’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu konuşmayı yaparken bile tüylerim diken diken oldu. Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelmesi kolay olmadı. Kumsal katliamı Kıbrıs Türk tarihinin en önemli olaylarından birisidir,ne unuturuz nede unuttururuz " dedi.
 
Tatar, KKTC Maliye Bakanlığı görevi sırasında Nihat İlhan’ı ağırladığını ve Kumsal olaylarından sonra ne kadar büyük acılar yaşadığını kendilerine anlattığını aktardı. 
 
Ersin Tatar , Nihat İlhan’a ve kumsal olaylarında hayatını kaybeden eşi ile çocuklarına rahmet de diledi.Mustafa Necati İlhan ise Başbakan Tatar’a teşekkürlerini iletti.
 
Tarih sayfalarına 'Kanlı Noel' olarak geçen Rum vahşetinin yaşandığı tarih 24 Aralık 1963'tü. Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi Mürüvvet, oğulları Murat, Kutsi ve Hakan Rum çetesi EOKA tarafından Lefkoşa Kumsal bölgesindeki evde vahşice katledilmişti.Tabip Binbaşı Nihat İlhan 2016 yılında 92 yaşında hayatını kaybetmişti. 
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR