Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC BAŞBAKANI '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK ''
KKTC BAŞBAKANI '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK ''
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye ile imzaladıkları Mali işbirliği Anlaşması’yla Türkiye’den KKTC’ye ilk dilimi çok kısa sürede olmak üzere yıl sonuna dek 750 milyon TL kaynak aktarılacağını söyledi. Başbakan Tatar, “Bu para ekonomiye iyi yansıyacak, ivme kazandıracak. '' Her şey güzel olacak” dedi.
23 Temmuz 2019, 09:40
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye ile imzaladıkları İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’yla Türkiye’den KKTC’ye ilk dilimi çok kısa sürede olmak üzere yıl sonuna dek 750 milyon TL kaynak aktarılacağını söyledi.
 
image
 
Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile imzalanan TC-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
Başbakanlık’taki basın toplantısında Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu da hazır bulundu. Tatar, anlaşmanın 2019 için “bir geçiş dönemi anlaşması” olduğunu ifade etti., Tatar, anlaşma ile 750 milyon TL’lik bir kaynak aktarılacağını, ilk dilimini çok kısa bir sürede verileceğini ifade etti. Tatar, talep edilmesi halinde ek destek sağlanabileceğini, Ekim ayın sonuna kadar ekonomik program hazırlanıp ve TC Hükümeti’ne sunulacağını da kayetti. Paranın borçların ödenmesi, bazı harcama ve yatırımlar için kullanılacağını belirten Başbakan Tatar, “Bu para ekonomiye iyi yansıyacak, ivme kazandıracak.
 
image
 
Ersin Tatar '' Her şey güzel olacak” dedi.
 
Başbakan Ersin Tatar, anlaşmada, reform destekleme kalemi olmadığını , dolayısıyla kaynak aktarımının herhangi bir performansa bağlımlı değil dedi.
 
Başbakan Tatar,İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde halkın dilinde pelesenk olan CHP adayı olarak seçime giren etkili sloganı ile başkan seçilen ,İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganı olan '' Her Şey Güzel olacak '' demesi zamanı ,ortamı açısından dikkat çekici idi. Ersin Tatar  KKTC de bu sloganı kullanan ilk siyasi oldu.
 
image
 
Ekonomistler, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasıyla ülkeye aktarılacak kaynağın iddia edildiği gibi “Can Suyu” olacağına inanmıyor. Ekonomistler, KKTC’nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan ifade edilen kaynakla çıkmasının mümkün olamayacağına dikkat çekiyorlar.
 
Kıbrıs İlim Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı, Ekonomist Doç. Dr. Erdal Güryay, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşirliği Anlaşması’nın ülkenin geliri ve giderinin eşit olmamasından ve bütçede açık verilmemesi amacıyla imzalandığını belirtti
 
Güryay, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs’a her yıl bütçesini denkleştirmesi adına belli miktarlarda hibede bulunduğunu anımsattı
Asıl imzalanması gereken anlaşmanın  TC- KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü olduğunu belirten Güryay, önceki gün imza konulan anlaşmayla ülkede ancak ufak tefek açıkların kapanacağını dile getirdi “imzalanan protokollerle hayat şartlarımızın değişeceğini düşünmüyorum. Protokoller hayat standartımızı ileriye taşıyacak nitelikte değil” diye konuştu
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR