Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KIBRIS RUM KESİMİ RÜYA ALEMİNDE Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/34982/kibris-rum-kesimi-ruya-aleminde

 

KIBRIS RUM KESİMİ RÜYA ALEMİNDE
KIBRIS RUM KESİMİ RÜYA ALEMİNDE
Anastasiadis, “Kıbrıslı Türklerin garantiler ile garantörlere ve vatanın yabancı çıkarlara boyun eğmesine yol açacak bağımlılıklara ihtiyaç olmadığının farkına varmaları halinde, Kıbrıs sorunun çözümünün mümkün olacağına inandığını” savundu.
2 Ekim 2019, 20:23
 
Kıbrıs Rum kesimi lideri Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin garantörlere ihtiyaç olmadığının farkına varmaları halinde, Kıbrıs sorunun çözümünün mümkün olacağını ifade etti
 
GARANTÖRLÜK İSTEMİYOR
 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik koşulların oluşturulması için referans şartlarında anlaşma sağlanması konusunda gösterdiği çabaya “tam destek” belirtti.
 
Rum haber kaynaklarına göre, 1 Ekim “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin 59’uncu “bağımsızlık yıl dönümü” nedeniyle düzenlenen törende konuşan Anastasiadis, Rum tarafının siyasi iradesiyle kararlılığını, BM Genel Kurulu çerçevesinde görüştüğü Guterres’e ilettiğini kaydetti.
 
Anastasiadis, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün; “Doruk Anlaşmaları, BM kararları, uluslararası meşruiyet ilkeleri, AB Müktesebatı ve bugüne kadar varılan uzlaşılar temelinde, öncelikle ve her şeyin üzerinde, vatanı yeniden birleştirecek tam bağımsız ve egemen bir devlet yaratması gerektiğini” ifade etti.
 
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, konuşmasında 1960 yılından bu yana sağladıkları en büyük başarının, AB’ye üye olmak olduğunu vurgulayarak, birleşik Avrupa’nın güvenilir ve yapıcı ortağı olduklarını savundu.