Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC BAŞBAKANI TATAR'IN İNTERPOL ENDİŞESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/35110/kktc-basbakani-tatarin-interpol-endisesi

 

KKTC BAŞBAKANI TATAR'IN İNTERPOL ENDİŞESİ
KKTC BAŞBAKANI TATAR'IN İNTERPOL ENDİŞESİ
Kıbrıs Türk Üğretmenler sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil , Ersin Tatar'ın henüz Başbakan olmadığı Şubat 2019 da medya kanalıyla '' Ersin Tatar İngiltere’ye neden gidemiyor ? '' sorusunu sormuş ve bu konuda açık şekilde bir meydan okuması yapmıştı.
12 Kasım 2019, 23:28
 
Uzun yıllardır hakkında uluslararası tutuklama endişesiyle Türkiye dışında başka ülkeye gidemeyen KKTC Başbakanı Ersin Tatar partisi UBP ve KKTC kamuoyu tarafından Cumhurbaşkanı adayı ol telkinleri üzerine İngiltere kaynaklı bir yakalama kararı olup olmadığını araştırmaya başladı.
 
image
 
Tatar İnterpol tarafından arandığı ve hakkında soruşturma olduğu iddiaları üzerine, Polis Genel Müdürlüğü’nün araştırma yapmasını istedi.
 
Tatar hakkında yapılan araştırma sonucunda, Interpol veya başka bir uluslararası kurum tarafından arandığına dair bir bilgiye ulaşılmadı.
 
KKTC Polis Genel Müdürlüğü, hazırladığı resmî belgede şunları kaydetti:
 
“Yapılan araştırmada kayıtlarımızda herhangi bir aranırlığınızın bulunmadığı, keza T.C. Emniyet Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı tarafından da şahsınızla ilgili bir soruşturma veya aranırlık durumunuzun olduğuna dair Genel Müdürlüğümüze ulaşan bir bilgi bulunmadığı tespit edilmiştir.” denildi. 
 
Kıbrıs Türk Üğretmenler sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil , Ersin Tatar'ın henüz Başbakan olmadığı Şubat 2019 da medya kanalıyla ''  Ersin Tatar İngiltere’ye neden gidemiyor ? '' sorusunu sormuş ve bu konuda açık şekilde bir meydan okuması yapmıştı.
 
Şener Elcil '' Ersin Tatar İngiltere’ye niye gidemiyor ? Sayın Tatar; İngiltere’de geçmiş yıllarda işlediğiniz bir mali suç var mı? Şu anda İngiltere’ye girebiliyor musunuz?Girebiliyorsanız, KTÖS olarak size hediye uçak bileti almaya hazırız '' diyerek Başbakan Tatar'ın  1990 yılından bu yana Türkiye dışında herhangi bir ülkeye gidemediği  konusundaki  iddialarını akıllara getirdi.
 
TATAR CUMHURBAŞKANLIĞI İSTİYOR ....FAKAT !
 
'' Ersin Tatar'ın özellikle Avrupa ülkelerinde gözaltına alınma riski var '' iddiaları ne kadar gerçek ?  Oxford Üniversitesi mezunu Tatar, İngiltere'ye giderse tutuklanabilir mi ?
 
Yıl içinde yapılan UBP kongresinde Derviş Eroğlu'na rağmen şu an KKTC de iktidarda bulunan iki partili koalisyonun büyük parçası olan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı seçilen Ersin Tatar, kısa süre sonra kendini Başbakanlık koltuğunda buldu.
 
Koalisyon hükümetinin başbakanı olarak defalarca "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım" açıklamalarına rağmen, bugünlerde "Parti tabanı adaylığımı istiyor.  partinin Genel Başkanı olarak aday olabilirim" diyerek konuşması ile artık gizli saklı olmadan uluslararası dolaşımının gerçek durumu ile yüzleşme adına araştırmalarına başladı.
Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanlığı adaylığı bu güvenlik araştırmasından sonra netleşebilir.
 
image
 
Başbakan Ersin Tatar, çeşitli temaslarda bulunmak ve FOX TV’nin KKTC Özel programına katılmak üzere bugün saat 09.25’te İstanbul’a gelecek.
 
Başbakan Tatar İstanbul’da bulunduğu sürede Kıbrıs Kültür Derneği İstanbul şubesini de ziyaret edecek.  Başbakan Tatar, akşam 20.30’da ziyaret edeceği dernekte İstanbul’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle bir araya gelerek, sorunlarını dinleyecek.
 
Tatar, perşembe günü sabah 8.00-10.00 saatleri arasında Fox Tv’de “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programındaki Kıbrıs özel yayınına katılacak.
 
Tatar'ın AB ülkelerine çıkması ile ilgili bir interpol veya İngiltere'nin '' yakalama kararı '' riski  konusunda Türkiye güvenlik birimleri ile istişare görüşmesi yapabileceği de öngörülüyor.
 
Başbakan Ersin Tatar, temaslarını tamamlamasının ardından Perşembe günü 14.10’da Kuzey Kıbrıs'a geri dönecek.
 
Şeffaf Gazete