Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALTINBAŞ AİLESİ TUTUKLAMALARLA SARSILDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/35114/altinbas-ailesi-tutuklamalarla-sarsildi

 

ALTINBAŞ AİLESİ TUTUKLAMALARLA SARSILDI
ALTINBAŞ AİLESİ TUTUKLAMALARLA SARSILDI
KKTC'de Vakkas Altınbaş'tan bir milyon sterlin alarak Kıbrıslı vefat eden bir vatandaşın Girne’deki gayrimenkullerini sahte evrakla Vakkas Altınbaş’a sattığını itiraf eden şahıs adada deprem etkisi yaratan tutuklamalara yol açtı.
13 Kasım 2019, 00:31
 
Kuzey Kıbrıs'ta sahte evraklar ile Girne'de ölen bir şahsın gayrimenkullerini satın alındı gibi göstererek ele geçiren Altınbaş ailesinin fertleri  Vakkas Altınbaş ve yeğeni Mehmet Altınbaş’a 3 gün ek tutukluluk verildi.Kaçak olan Orkun Altınbaş'ın Ukrayna'da olduğu iddia edildi. 
 
Diğer zanlılar Mehmet Akacan ve Mehmet Ormancıoğlu teminatla serbest bırakıldı.
Sahte evrak meselesiyle ilgili zanlı konumunda bulunan Mehmet Akacan’ın hastaneye kaldırılmasının ardından ara verilen duruşma kaldığı yerden devam etti.
 
Akacan’ın avukatı Yusuf Tekinay zanlının gıyabında yargılanmaya devam edebileceğini, Akacan’ın hastaneden çıkabilecek durumda olmadığını söyledi.
 
Meseleyle ilgili tahkikatı yürüten polis memuru Yalgı Döşenci, zanlılar hakkında alınan 1 günlük tutukluluk süresinde, 6 kişinin sorgulandığını, 3 kişiden de ifade alındığını söyledi.
 
10 kişiden daha ifade alınması gerektiğini belirten Döşenci, zanlılar hakkında 8 gün ek tutukluluk talep etti.
 
Talebi değerlendiren Yargıç Meltem Dündar,  Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, Refet Uzun, Kemal Yorgancıoğlu, Ahmet Bayraktar’ın 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasını; Mehmet Akacan ve Mehmet Şefik Ormancıoğlu’nun ileride yargılanmak üzere teminatla serbest kalmasına karar verdi.
 
Mehmet Akacan kaldırıldığı Akçiçek Devlet Hastanesi’nden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne nakli yapıldı.
 
Bir vatandaşı korumaları ile darp eden Vakkas Altınbaş'ın damadı Bulut Akacan tutuklu olarak çıkarıldığı duruşmada iki yıl hapse mahkum oldu..