Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI AKINCI AÇILIŞA DAMGA VURDU
CUMHURBAŞKANI AKINCI AÇILIŞA DAMGA VURDU
Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir açılış törenine katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya arasında ‘kız tarafı – erkek tarafı’ ‘atışması’ yaşandı.
13 Kasım 2019, 14:05
 
 
Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir açılış törenine katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya arasında ‘kız tarafı – erkek tarafı’ ‘atışması’ yaşandı.
 
 ‘İTÜ Vodafone Future Lab’ açılışına katılan ve konuşması sırasında işbirliğini ‘evlilik’ olarak niteleyen İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Kahya, “İki güçlü devletin iki güçlü kurumunun bir çatı altına gelmesi demek, bir şekilde evlenmesi demek. Ama biz erkek tarafıyız. İnşallah bu bir başlangıçtır”  dedi.
 
ERKEK TARAFI OLARAK ÖVÜNÜNCE ŞOK CEVAP GELDİ
 
Kahya’nın bu sözleri üzerine kürsüye çıkan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise   “Güzel bir evliliğe tanıklık yapıyoruz. Sayın Hocam ‘biz erkek tarafıyız’ dedi. Ben onun bu esprisine, eğer yanlış anlamayacaksa bir espri ile karşılık vermek isterim.
 
Bu evlilikte bir de diğer taraf var o da ev sahibi.
 
Siz iç güveysi olarak geldiniz. Benim bildiğim, evliliklerde kadın – erkek eşitliği olur. Ama madem ki erkek tarafı diye kendinizi tanımlamak ihtiyacı duydunuz, diğer taraf da sizi iç güveysi olarak görür, biraz dikkat edilmesi lazım” dedi.
 
Bu cevap karşısında yüzü kızaran Ercan Kahya başını başka tarafa çevirerek gelen cevaptan rahatsız olduğunu gösterdi.
 
image
 
AKINCI: “BİLİM, BİLİŞİM, TEKNOLOJİ VE KÜLTÜR SANATLA BU İZOLASYONLAR KIRILABİLİR”
 
Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Akıncı , dönemin Lefkoşa Türk Belediye Başkanı olarak Belediyeler Birliği Kurucu Başkanı sıfatıyla Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin genel merkez olarak kullandığı binanın restorasyonunu gerçekleştirirken her daim aklında bölgedeki diğer binaların akıbetinin ne olacağı sorusunun olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İTÜ Kuzey Kıbrıs-TELSİM Future Lab’ın, tarihi çevre bilinciyle, Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan İTÜ Kuzey Kıbrıs binasında hizmet verecek olmasından duyduğu memnuniyetin altını çizdi.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olduğu yıllardaki teknolojik koşullara da konuşmasında değinen Cumhurbaşkanı, 0 ile 1 rakamlarının bir araya gelerek dijital devrime yol açacağını 1980’li yıllarda Amerikalı fütürist yazar Alvin Toffler’in kitaplarında okuduğunu anımsatarak, son 20 yılda dünyada yaşanan hızlı teknolojik ilerlemelere vurgu yaptı.
 
Yıllardır süren izole edilmişlik ve ambargoların, KKTC’nin en büyük problemi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, bilim, bilişim, teknoloji ve kültür sanatla bu izolasyonların kırılabileceğine vurgu yaptı. “Burada üretilecek olan yepyeni ve insanlığın hizmetine sunulacak bir fikir; hangi milletten, din ve ideolojiden olursa olsun herkes tarafından kucaklanabilecektir. 
 
Ben buradan çıkacak olan fikirlerin sadece bizim sınırlarımızla sınırlı kalmayacağını ve dünyaya açılan yeni bir pencere olacağını değerlendiriyorum” diyen Cumhurbaşkanı, merkezin hayata geçmesinde emek koyanları tebrik ederek başarılar diledi.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı; “1960’larda bilgisayarlar bir oda büyüklüğündeyken ve telefon, televizyon, bilgisayar ayrıyken, şimdi hepsi küçüldü ve cebimize girdi. Teknoloji çok hızlı büyümekte ve gelişmekte, dolayısıyla hayatımızın çok önemli bir parçası olmaktadır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR