Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HASTANE YANDI BAKAN RAKI MASASINDA
HASTANE YANDI BAKAN RAKI MASASINDA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli ülkesi KKTC'nin hastane yangınında 3 kişinin ve Türkiye'nin İdlip'te verdiği onlarca şehit cenazesinin şokunda olduğu bu günlerde bir restorantta umursamaz hali ile rakı keyfi yaparken görüntülendi.
2 Mart 2020, 14:21
 
 
KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli ülkesi KKTC'nin ve Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini unuttu yada kederinden içmeye başladı !
 
Bakan Pilli,her söyleminde sırtını Türkiye'ye yaslandığını övüne övüne anlatarak,ortalığın yangın yeri olduğu bu günlerde kamusal alanda rakı keyfi yapması Kıbrıslı vatandaşlara ''bu kadar da olmaz '' dedirtti.
 
                                 image
Başkent Lefkoşa'daki bir restorant'da arkadaşı ile rakı keyfi yapması şaşkınlık yarattı.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli ülkesi KKTC'nin henüz birkaç gün önce Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet hastahanesi yangınında 3 kişinin ölmesi ve Türkiye'nin İdlip'te verdiği onlarca şehit cenazesinin şokunda olduğu bu günlerde bir restorantta umursamaz hali ile rakı keyfi yaparken görüntülenmesi Kıbrıslı vatandaşlara bu kadarınada ''pes artık '' dedirtti.
 
image
 
Türkiye ve KKTC  İdlip şehitleri ve Lefkoşa'daki hastane yangınında ölenlerin,yaralananların acısını yaşıyor.
 
UBP millletvekili Bakan Pilli '' Anavatan Türkiye arkamızda '' söyleminin arkasına sığınarak KKTC'de siyaset yapmanın kolaylığı ve rahatlığı içinde rakısını yudumlarken bir yandan da çıkardığı Korona virüsü krizinin maliyetini düşünüyor gibiydi.
 
Geçtiğimiz günlerde KKTC'nin ilk Koronavirüs vakası olayı olarak basına yansıyan Gülsüm Ekenleroğlu vakasının sadece basit bir ateşlenme olduğu ortaya çıkınca Kovid -19 şüphesiyle karantina altına alınan 74 yaşındaki Gülsüm Ekenleroğlu’nun test sonuçları negatif çıkması KKTC'de gereksiz bir dedikodununda yayılmasına sebep oldu.
 
Bakan Pilli'nin,gerçek olmayan bir virüs vakasının bakanlığınca krize dönüştürülmesinin KKTC ekonomisine nasıl bir etkisi olacağının farkında dahi olmadığı söyleniyor.
 
Doktorların ilk aşamada hastaya zatürre teşhisi koyduğunu açıklayan Bakan Pilli, '' hastanın Dubai'de korona virüsü taşıma riski olan Çinli turistlerle aynı ortamda bulunmuş olabileceğinden, tedbir amacıyla Lefkoşa'ya aktarılıp orada karantina altına alınıp tahlillerin Türkiye'ye yollanması kararı verildi'' açıklaması ile koronavirüs KKTC gündemine girmiş  oldu.
                         image
Dubai tatilinden döndükten sonra basit bir ateşlenmeyi doktorlar zatürre başlangıcı derken Sağlık Bakanlığının gereksiz panik yaparak Koronavirüs vakası ile karantinaya alınan  Gülsüm Ekenleroğlu olayın şaşkınlığı ve öfkesi içinde Sağlık bakanlığını dava edeceğini söyledi.image
 
Aslı olmayan Koronavirüs haberleri ile hem şirketinin hemde müşterilerinin haksız yere madur edildiğini belirten Tez-Tur Kıbrıs direktörü Tezer Mercan yetkili koltuklarında oturanların sorumluluğunun farkında olmaları gerek, bir panik kararı veya yanlış girişimlerin insanlara ve kurumlara vereceği zararın telafisinin mümkün olamayacağı bilincinde olmalılar.
 
Dubai dönüşümüz sonrası çıkarılan Koronavirüs kaosunun yaratacağı hasarın bakan Ali Pilli ne kadar farkında ?
 
Gülsüm hanım küçük bir adada dünyanın gündeminde olan ve hızla yayılması ile korku saçan bulaşıcı bir hastalıktan müşade altına alınınca bizimle aynı tura katılan diğer misafirlerimiz ve personelimiz adeta '' virüs taşıyıcı '' kişiler olarak muamele gördük.
 
Koronavirüs teşhisinin hiç bir gerçek yanı olmadığı kısa süre sonra ortaya çıktı.
 
Sonuç iyi çıktı ancak bilerek veya bilmeden yapılan haber ,yorum ve sosyal medya dedikoduları uzun yıllardır ülkemiz turizmine katkı koyan Tez-Tur markasına ve bizimle Dubai seyahati yapan misafirlerimize zarar verdi.Korku ve paniğe yol açan bu haberler sonucunda maduriyetler yaşandı.
 
Sağlık bakanlığının bizlere özür borcu var.
 
Bunu bize direk gelip söylemesi değil katıldığı bir TV. programında veya verdiği bir basın röportajında dile getirmelidir.Biz hala haksız gelişen maduriyet olayının etkisindeyiz ve bu konuda hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.
 
image
 
SAĞLIK BAKANI PİLLİ İSTİFA EDER Mİ ?
 
Türkiye Sağlık Bakanı Kocaoğlu'ndan aldığı 500 kişilik yeni hastane Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir müjde ile giden iktidar partisi UBP lideri Başbakan Ersin Tatar hastane yangını sonrası yara sarmaya çalışırken ,Kıbrıs Vakıflar Müdürlüğü gibi birçok kurum yanan hastane için bağış kampanyaları başlatmışken Sağlık bakanı Ali Pilli  KKTC sağlık bakanlığınca yanlış verilen Koronavirüs alarmı vermekle KKTC ekonomisinin altına adeta bomba koymakla suçlanıyor.
             image
 
80 milyon nüfuslu bir ülke olan Türkiye'ye hergün dünyanın her ülkesinden yüzbinlerce insan gelip giderken tek koronavirüs vakası olmaması bakanlığın gereksiz  ve yanlış ihbarlara karşı hassas oluşundan kaynaklanmakta.
 
KKTC 'de çıkan Koronavirüs haberlerinin sadece KKTC ye değil Türkiye'ye zararı olacağının bilincinde olmayan KKTC sağlık bakanlığı Koronavirüs haberleri ile tam bir sorumsuzluk örneği sergiledi.
                   image
Rum kesimi haberlerden korkup kapıları kapattı.
 
Olay basına sızdırılınca başta Kıbrıs Rum kesimi - KKTC ile aralarında açık olan 4 kapıyı kapatıp hem Kuzey Kıbrıs'a gelecek turistlerin,hem de günlük rutin gelip giden ve KKTC ye ekonomik olarak büyük katkısı olan Rum halkının kuzeye geçiş engeline ortam hazırlamış oldu. Türkiye'den de takip edilen koronavirüs haberleri gündem oldu,son bir haftada Kuzey Kıbrıs seyahatlerini ilerki tarihlere erteleyenlerin sayısında artış olduğu bilgisine ulaşıldı.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR