Güzel ülkemiz için yazıyoruz - SAYI 5 OLDU KKTC KORONAVİRÜS ALARMINDA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/35430/sayi-5-oldu-kktc-koronavirus-alarminda

 

SAYI 5 OLDU KKTC KORONAVİRÜS ALARMINDA
SAYI 5 OLDU KKTC KORONAVİRÜS ALARMINDA
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilk iki vakanın da görüldüğü Alman turist kafilesinde yer alan gözlem altında tutulan hastalardan 3’ünün dün ateşinin yükselmesi üzerine Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildiler ve yapılan tetkiklerin ardından 2 pozitif vaka daha belirlendi.KKTC’deki pozitif Coronavirüs vaka sayısı 5’e yükseldi.
13 Mart 2020, 12:37
 
KKTC'de Geçtiğimiz gün bir Alman turiste yapılan tetkiklerde pozitif korona virüsü teşhis edilmesinin ardından 800 kişilik Salamis Bay Conti otel giriş çıkışlara kapanmış dev otel adeta karantina haline gelmişti.
 
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilk iki vakanın da görüldüğü Alman turist kafilesinde yer alan gözlem altında tutulan hastalardan 3’ünün dün ateşinin yükselmesi üzerine Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildiler ve yapılan tetkiklerin ardından 2 pozitif vaka daha belirlendi.
 
Son gelen haberlere göre KKTC'de koronavirüslü kişi sayısı 5 oldu
 
Salamis otelde karantinada bulunan turist kafilesindeki Alman turist kadının kocasında korona virüs testlerinin pozitif çıktığı belirlendi.Aynı kafilede 2 yeni pozitif vaka ile oteldeki Alman turist grubunda 4 koronavirüs vakası oldu. 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, korona virüs teşhisi sayısının 5’e çıktığını açıkladı.
 
4 Alman vatandaş dışında 9 gün önce İngiltere'den Kıbrıs'a gelen bir KKTC vatandaşı daha yapılan tetkikler sonucunda Koronavirüs vakası olduğu ve kişinin ailesi ile karantinaya alınıp yakınlarınında acilen tedavi ve testlere başlandığı açıklandı.
 
KKTC SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRDI
 
Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son 14 gün içerisinde kara ve hava yolları ile deniz limanlarının herhangi birinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giriş yapmış olmanız durumunda sizi takip edebilmek, semptom görüldüğünde size erken müdahale edebilmek ve hastalık görülmesi halinde yayılımını engellemek amacıyla 14 gün süreyle evde izleminiz ve izolasyonuz gerekmektedir dedi. Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle;
 
“Son 14 gün içerisinde kara ve hava yolları ile deniz limanlarının herhangi birinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giriş yapmış olmanız durumunda sizi takip edebilmek, semptom görüldüğünde size erken müdahale edebilmek ve hastalık görülmesi halinde yayılımını engellemek amacıyla 14 gün süreyle evde izleminiz ve izolasyonuz gerekmektedir.
 
Bu kapsamda seyahat öyküsü bulunan kimselerin evde kendini izole etmesi ve durumların derhal Sağlık Bakanlığı’nın Korona Virüsü ihbar hattı olan 0548 850 11 88 veya 0533 850 11 88 nolu iletişim numaralarına bildirmeleri zorunludur. Bu kurala uymanız kendi sağlığınız, ailenizin sağlığı ve halk sağlığı için büyük önem taşımaktadır.
 
Evde bulunduğunuz süre boyunca sağlık personeli ve /veya yetkilileri tarafından telefonla ziyaret edilerek takibiniz yapılacaktır. Bu kurala uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak ve polis mensupları eşliğinde kontrol edilerek alıkonulabileceksiniz.”