Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNEY KIBRIS TURİZM ATAĞINA GEÇTİ
GÜNEY KIBRIS TURİZM ATAĞINA GEÇTİ
AB üyesi Güney Kıbrıs, Covid-19'a yakalanan turistlerin neredeyse bütün masraflarını üstlenecek.Hükümetin turistlere yönelik verdiği bu sözler hükümetlere, hava yolu şirketlerine ve turizm acentelerine 5 sayfalık bir mektup şeklinde gönderildi.
27 Mayıs 2020, 21:16
 
Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs turizmini canlandırmak amacıyla tatil sırasında Covid-19'a yakalan turistlerin neredeyse bütün masraflarını üstleneceğini duyurdu. Kıbrıs hükümeti Covid-19'a yakalanan turistlerin ve yakınlarının yeme içme, ilaç ve otel masraflarını karşılayacağını açıkladı. Hastaların sadece taksi ve dönüş biletlerini almaları gerektiği belirtildi.
 
image
 
Hükümetin turistlere yönelik verdiği bu sözler hükümetlere, hava yolu şirketlerine ve turizm acentelerine 5 sayfalık bir mektup şeklinde gönderildi.
 
Mektupta 100 yataklı bir hastanenin Covid-19'a yakalanan yabancı turistleri ağırlamaya hazır olduğu belirtiliyor. 500 odalı bir otelin hasta yakınlarının karantina altına alınması için kullanılacağı belirtiliyor.
 
Turizm, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ekonomisinin yüzde 13'ü anlamına geliyor. Bu yıl hükümetin 2,6 milyar euroluk gelirinin yüzde 70'ini kaybetmesi bekleniyor.
 
Güney Kıbrıs koronavirüs salgını nedeniyle 4 kontrol noktasını kapatacak
 
Dışişleri, ulaşım ve turizm bakanlığının imzasını taşıyan mektupta halkın yüzde 10'unun test edilmesine rağmen düşük vaka sayısına ulaşıldığı öne sürülüyor.
 
19 ülke vatandaşları 9 Haziran'dan itibaren Güney Kıbrıs'a uçabilecek ancak yolcular 3 gün önce Covid-19 testi yaptırmak durumunda olacak. Bu uygulama 20 Haziran'dan itibaren Almanya, Finlandiya, İsrail, Yunanistan ve Norveç dahil 13 ülke için kaldırılacak.
 
Yolcular uçağa binmeden önce Covid-19 test sonuçlarını göstermek durumunda kalacak, maske takılması talep edilecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR