Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALKIMIZIN SAĞLIĞI ORTAK KAYGIMIZ
HALKIMIZIN SAĞLIĞI  ORTAK KAYGIMIZ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ,'' 21 Mayıs’tan günümüze, Rum tarafının tespit ettiği şartlara uygun olarak, güneye başlaması ön görülen geçişlerde Sayın Sağlık Bakanımız da 8 Haziran tarihi ile ilgili bir tereddütü olmadığını söylüyor, Başbakan da aşağı yukarı aynı kanaatte,O nedenle umarım gelişmeler olumlu seyreder '' diyerek Güney Kıbrıs ile sınır kapılarının açılması ile ilgili olumlu olduğunu ortaya koydu.
4 Haziran 2020, 20:13
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,halkın sağlığının ve geçiminin herkesi birleştiren konular olması gerektiğini ifade ederek, “Burada ne bir siyasi parti ayırımı ne bir ideolojik farklılık söz konusu asla olamaz. Hangi görüşten olursak olalım, hangi makamda olursak olalım halkımızın sağlığı hepimizin ortak kaygısıdır” dedi.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Sağlık Bakanı ve gerektikçe görüşlerine başvurmak üzere İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesinin Kıbrıslı Türk üyelerini, geçiş kapılarını değerlendirmek için yarın toplantıya davet ettiğini, Başbakan’ın görüşme arzusunu ilettiği için bugün de bir araya geldiklerimi belirterek “Yarın devamını getireceğimizi ümit ediyorum” dedi.
 
“SAĞLIK ROTAYI ÇİZECEK, SİYASET TAKİP EDECEK”
 
“Halkımızın sağlığı hepimizin ortak kaygısıdır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:
 
“Bu konuda asla ne bir siyasi parti ayırımı, ne bir ideolojik bir farklılık söz konusu olamaz. Hangi görüşten olursak olalım, hangi makamda olursak olalım halkımızın sağlığı hepimizin ortak kaygısıdır. Hepimiz de halkımızın sağlığının üzerine titriyoruz. Defalarca altını çizerek vurguladım; içinden geçmekte olduğumuz süreçte siyasetten önce söz hakkı sağlığındır, sağlık rotayı çizecek, siyaset bunu takip edecek dedim. Nedeni çok açık ve nettir; tüm dünya insanlığı gibi bizim toplumumuz da çok ciddi bir salgınla karşı karşıyadır.”
 
Mart ayının ilk günlerinden itibaren salgının dünya ve Kıbrıs’taki seyrinin hep birlikte takip edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkedeki durumun iyimser bir noktada olduğunu, bundan de memnun olduklarını, bu konumu muhafaza etmenin herkesin ortak arzusu olduğunu söyledi.
 
image
 
Hayatın devam ettiğini, adım adım bazı açılımların gündeme geldiğini, ülkeler arası bazı açılımlarında söz konusu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, bu aşamada Kıbrıs’ın iki tarafı arasında da bir açılımın gündeme geldiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum lider Anastasiadis ile 21 Mayıs’ta telefon görüşmesi yaptığını anımsatarak, bu görüşmede Rum liderin Kıbrıs Rum tarafının durumuna göre bir öneri yaptığını ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Liderin telefon görüşmesinde; kuzeyde yaşayan ve güneyde çalışan, orada eğitim ve tedavi görenlere kapılarını 8 Haziran’dan itibaren açmak ve kuzeyde yaşayan Maronitlerin geçişlerine de imkân tanımak istediklerini dile getirerek, bunun için belirledikleri koşulları da kendisine ilettiğini anımsattı.
 
Cumhurbaşkanı, Rum tarafının güneye kontrollü geçişlerde bir defaya mahsus olmak üzere en geç 72 saat içinde yapılmış PCR testi istediğini, karantinayı kaldırdığını, daha sonra rastgele ücretsiz test yapacağının kendisine aktarıldığını kaydetti. Rum tarafının güney Kıbrıs’a geçişlerle ilgili bu yaklaşımını aynı gün Başbakan Tatar’ı telefonla arayarak hükümete ilettiğini ve kendisinin de bu konuda Anastasiadis anlayış birliği içinde olduğunu duyurduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, daha sonraki toplantılarda da hükümet üyeleri ve Meclis’teki parti başkanlarına bilgi verdiğini, durumu izah ettiğin ifade etti. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR