Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TEFECİLİK KKTC'NİN KANAYAN YARASI !
TEFECİLİK KKTC'NİN KANAYAN YARASI !
KKTC Başbakanı Ersinn Tatar tefecilerin KKTC Merkez Bankası denetiminde olmadığına dikkati çekerek “Ülkeyi yöneten bizler, o piyasada ne döndüğünü, ne faizler döndüğünü bilmiyoruz” dedi.
8 Haziran 2020, 21:18

KKTC Başbakanı Ersinn Tatar tefecilerin KKTC Merkez Bankası denetiminde olmadığına dikkati çekerek “Ülkeyi yöneten bizler, o piyasada ne döndüğünü, ne faizler döndüğünü bilmiyoruz” dedi.

Finans piyasalarına ilişkin denetimi öngören bir yasa çalışması olduğuna işaret eden Tatar; “Tefeciler Merkez Bankası denetiminde değildir. Ülkeyi yöneten bizler, o piyasada ne döndüğünü, ne faizler döndüğünü bilmiyoruz. Finans piyasalarının KKTC ekonomisine yaptığı katkıların şeffaf olması gerekir” dedi.

Başbakan Tatar, şunları söyledi: “Bankaların ve Merkez Bankası’nın denetiminin dışında ne gibi hacimler olduğunu bilemiyor. Bu nedenle devlet planlama yapamıyor. Arzu edilen her şeyin şeffaf olması, denetim altında olması ve hacmin ne olduğunu, hangi koşullarda kredilendirmeler olduğunu mercek altına alacak bir denetleyebilecek bir duruma ihtiyaç vardır. Hazırlanan yasanın bu denetimi sağlayacak.

Rakamlar tahmin edilenden daha büyüktür.

Gelen bilgilere göre milyar milyar TL’lerden bahsediliyor. O nedenle bu piyasanın denetlenmesi ve kayıt altına alınması gerekiyor" Sucuoğlu: "Tasarı özellikle engellilerin maaş ve barem düzenlenmesinde eksik olan unsurların tamamlanmasına fayda sağlayacak”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, yasa tasarısıyla ilgili söz aldı. Sucuoğlu, yasa tasarısının Ocak ayında Bakanlar Kurulu’ndan Meclis’e gönderildiği söyleyerek, “Tasarı özellikle engellilerin maaş ve barem düzenlenmesinde eksik olan unsurların tamamlanmasına fayda sağlayacak” dedi.

Konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. Tasarının ivedilikle komitede görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.Daha sonra Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı'nın komitede ivedilikle görüşülmesi onaya sunuldu. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR