Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC HÜKÜMETİNDEN ŞOK AYRIMCILIK ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/35775/kktc-hukumetinden-sok-ayrimcilik-

 

KKTC HÜKÜMETİNDEN ŞOK AYRIMCILIK !
KKTC HÜKÜMETİNDEN ŞOK AYRIMCILIK !
KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli ,1 Temmuz itibarı ile karantina zorunluluğunu kaldıracağı Türkiye vatandaşlarına ülke girişinde bedava PCR yaparak ülkeye sokacak. Kuzey Kıbrıs'tan Güney Kıbrıs'a geçişlerde ise KKTC Vatandaşlarından PCR testi için 300 TL ücret alınacak"bu çifte standartlı uygulama adada büyük öfke yarattı.
26 Haziran 2020, 20:37
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın yakın arkadaşı olan 'yürü be Pilli Gardaş dediği '' KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin PCR uygulamasında yaptığı ayrımcılık Kuzey Kıbrıs halkını  öfkelendirdi.Sen kimin bakanısın dediler.
 
TC VATANDAŞINA BEDAVA KKTC VATANDAŞINA 300 TL
 
KKTC'li Bakan Pilli ,Kuzey Kıbrıs halkı yerine"Türkiye’den gelecek tüm yolculara ücretsiz PCR testi yapılacak. Kuzey Kıbrıs'tan Güney Kıbrıs'a geçişlerde ise KKTC Vatandaşlarından PCR testi için 300 TL ücret alınacak'' demesine ada halkı isyan etti.
 
Tatar tarafından atılacak böyle  bir adımın adada Türkiyeli -Kıbrıslı ayrımına çanak tutmak olduğu ifade ediliyor.
 
image
 
Zor günler yaşayan KKTC hükümetinin kendi halkını 2. plana atma kararı ülkede hararetle tartışılmaya başladı.Böyle bir kararın ekonomik olararak darboğazda olan UBP-HP hükümetinin ayakta kalabilmek için Türk yetkilileri etkilemek adına yaptıkları iddia ediliyor.
 
Şeffaf Gazete.com