Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC 2 YENİ VAKA İLE TANIŞTI !
KKTC 2 YENİ VAKA İLE TANIŞTI !
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 569 olduğunu, 2 pozitif vakanın tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, dün gemiyle gelen pozitif vakayla birlikte, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Covid-19 pozitif hasta sayısı 3 oldu.
3 Temmuz 2020, 00:39

 

KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 569 olduğunu, 2 yeni pozitif vakanın tespit edildiğini açıkladı. 

image

TÜRKİYE'YE KAPIYI AÇTI VAKA 3 OLDU

Bakan Ali Pilli, bugün yapılan 569 test sonucuna göre 2 pozitif vaka tespit edildiğini, 1 vakanın ülkeye Türkiye'den  havayolu ile gelen TC uyruklu bir kişi olduğunu, diğer vakanın yine havayolu ile gelen Kazakistan uyruklu bir kişi olduğunu belirtti. 

Bakan Pilli, dün çıkan 1 pozitif vaka ile birlikte KKTC'deki vaka sayısının 3’e çıktığını söyledi. Bakan Ali Pilli, Kazakistan’ın C gurubunda yer alan ülkeler arasında olması nedeniyle bu kişinin zaten karantina altında olduğunu,  yapılan PCR testinin pozitif olarak belirlenmesinin hemen ardından, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Karantina Bölümünde alınarak tedavisine başlandığını açıkladı. 

image

Yine TC uyruklu kişinin  yapılan PCR testinin pozitif çıkmasının ardından, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Karantina Bölümüne alınarak tedavisine başlandığını söyleyen Bakan Pilli, pozitif çıkan TC uyruklu kişinin temaslı takibinin yapıldığını, KKTC Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından temaslılarının tespit edildiğini ve gözlem altına alınmaya başladıklarını kaydetti. 

image

Bakan Pilli, halkımızın bu dönemde kurallara uyması gerektiğini bir kez daha yineleyerek, maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR