Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS ETRAFINDA GERGİN TATBİKAT
KIBRIS ETRAFINDA GERGİN TATBİKAT
4 ülkeden Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat kararı Fransa yönetiminden yapılan açıklamada, 26-28 Ağustos'ta Doğu Akdeniz'de Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ordularının ortak tatbikat yapacakları belirtildi
26 Ağustos 2020, 20:22
 
Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ordularının 26-28 Ağustos'ta Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat yapacağı açıklandı.
 
Fransa Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Fransa ordusunun tatbikat 3 savaş uçağı ve helikopter yüklü bir fırkateynle katılacağı ifade edildi.
 
Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Doğu Akdeniz'de düzenlenecek tatbikatın Girit'in güneyinde gerçekleştirileceği belirtildi.
 
Güney Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ve İtalya arasında gerçekleştirilecek askeri tatbikata Kuzey Kıbrıs'tan tepki geldi.
 
Başbakan Ersin Tatar, "Bu yapılan tatbikat yanlıştır ve uluslararası hukuka aykırıdır. Kıbrıs'ın Türkiye, İngiltere ve Yunanistan olmak üzere 3 garantörü var. Kıbrıs Rum kesimi ile diğer ülkelerin bir anlaşma hakkı yoktur. Bu garantörlerden başka ne Fransa ne de bir başkası buralara gelemez.
 
Bu tatbikat neyin nesidir? Neyi ispat etmeye çalışıyorlar? Türkiye ile bir savaş durumunda, güya Türkiye'yi nasıl alt edebileceklerini mi test edecekler?" ifadelerini kullandı.
 
Tatar, bölgede bir savaşın kimsenin menfaatine olmadığını belirterek her zaman barıştan yana olduklarını ve bölgede istikrar istediklerini söyledi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR