Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAPALI MARAŞ SAHİLİ ZİYARETÇİLERE AÇILDI
KAPALI MARAŞ SAHİLİ ZİYARETÇİLERE AÇILDI
Kıbrıs “Kapalı Maraş sahil yolunu halkın ziyaretine açma” kararı uygulamaya girdi.İlk aşamada halkın ve basın mensuplarının asker ve polis eşliğinde girişine izin verilen bölgede broşür dağıtılarak kurallara dikkat edilmesi uyarısı yapılıyor. Girişin yasak olduğu bölgelerde polis bekliyor.
8 Ekim 2020, 14:55

 

Kuzey Kıbrıs “Kapalı Maraş (Varosha) sahil yolunu halkın ziyaretine açma” kararı uygulamaya girdi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimine 3 gün kala iktidar partisi UBP başkanı olan Başbakan Ersin Tatar'ın siyasi propagandası olan açılıma KKTC halkı rağbet göstermedi.

image

Sivil halk, hem de basın mensuplarının girişine izin verildi.

Görevli polisler pandemi nedeniyle içeride uyulması gereken kuralları hatırlattı, broşür de dağıttı.Yapılan düzenlemenin ardından  bölgeye giriş saat 12.00 sıralarında başladı.

image

Başkan Ersin Tatar da aralarında UBP milletvekillerinin bulunduğu bir grupla saat 16.00'de açılan Kapalı Maraş sahil yolununa geldi.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, kapalı Maraş’ın bir kısmının, bugünden itibaren, 09.00-17.00 saatleri arasında, halkın yaya ziyaretine açıldığını duyurdu ve uyulması gereken kuralları açıkladı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, ziyaret süresince belirtilen kural ve ikazlara uyulmasının can güvenliği açısından önem taşıdığı ve bu düzenlemelerin bölgedeki alt yapı çalışmaları tamamlanana kadar geçerli olacağı vurgulandı.

Dayanıklılığını kaybetmiş binalar ve yerleri açıkça görülemeyen su kuyusu ve fosseptik çukurlara dikkat çekilen açıklamada, ziyaretçilerin can güvenlikleri için dikkatli olmaları istendi.

Askeri bölge Kapalı Maraş’ı gezme kuralları:

‘İşaretle belirtilen bölgeye kadar’Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kapalı Maraş’ın bir kısmının bugünden itibaren 09:00- 17:00 saatleri arasında halkın YAYA ziyaretine açıldığını duyurdu ve uyulması gereken kuralları açıkladı.

Buna göre; Ziyaret 09:00- 17:00 saatleri arasında yaya olarak yapılabilecek.         Ziyaretçiler, Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nun bulunduğu bölgeden giriş yaptı. Demokrasi Caddesi ve bu caddede bulunan Bilal Ağa Mescidi ile sahil kesiminde Kennedy Caddesi ve doğusunda ,deniz tarafını  işaretle belirtilen bölgeye kadar (askeri tesisler hariç olmak üzere) alanı gezebilecekler, denize girebileceklerdir.-             

Ziyaretçilerin can güvenliği için yollar ve işaretlenmiş bölgeler dışına çıkmamaları, hiçbir binaya girmemeleri, yabani/ zehirli hayvanların bölgede bulunması gerekçesi ile çalı ve otluk bölgelerin içerisinden dolaşmamaları, bölgedeki işaret ve levhalarda belirtilen ikazlara uymaları kişisel güvenlikleri kapsamında önem arz etmektedir.-             

Sadece ziyarete açık bölgelerden, dron kullanımı hariç fotoğraf alınmasına müsaade edilecektir. Ancak ziyarete açılan bölge içerisinden dışarıya herhangi bir nesne çıkarılmayacaktır.-             

Maraş bölgesinde bol miktarda ve yerleri açıkça görülemeyen su kuyusu ile foseptik çukurları nedeniyle yollar dışına çıkılması tehlike arz etmektedir.- 

Ayrıca bölgede dayanıklılığını kaybetmiş yapılardan düşebilecek parçalar kişilerin can güvenliğini tehlikeye sokabileceklerdir.-             

Olası bir tehlike durumunda Alo 155 Polis İmdat Hattı aranarak yardım talebinde bulunulabilir.-             

Bu uygulamanın devamlılığı ve geliştirilmesi, saygıdeğer halkımızın kurallara uyduğu müddetçe değerlendirilecektir.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR