Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEÇİME 2 GÜN KALA SERDAR DENKTAŞ UYARDI !
SEÇİME 2 GÜN KALA SERDAR DENKTAŞ UYARDI !
KKTC Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, halka oy kullanacakları sandıklara sahip çıkmaları gerektiği çağrısı yaparak, "Sandıklarda gözlemciler açısından sıkıntılar var. Orada her türlü oyunun oynanma riski var. Bu ülkenin her vatandaşı sadece oyuna değil sandığına sahip çıkmalıdır" dedi.
9 Ekim 2020, 19:48
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olarak Serdar Denktaş seçimlere bugüne kadar hiç olmadığı seviyede müdahale olduğunu, neredeyse ‘vatan haini’ ilan edileceğini” söyledi.
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, seçim yarışına sonradan girdiği için “Sağ oyları bölüyor” yorumlarına karşın : “Ben bu ülkenin sadece ağını birleştirmek için değil bütününü ve bütün insanlarını birleştirmek için aday oldum” dedi.
 
Türk medyasına açıklamalarda bulunan KKTC'nin kurucusu merhum Rauf Denktaş'ın siyasetçi oğlu Serdar Denktaş, “Ankara’da yapılan müdahalelerin tek bir aday üzerinde birleşmiş durumda olduğunu” ifade etti.
 
Müdahalelerin sadece Ankara’dan gelmediğine işaret eden Denktaş, “Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in açıklamalarının da bir başka aday olan mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı destekler nitelikte olduğu” görüşünü dile getirdi.
 
Seçimlere 11 adayın katıldığına dikkat çeken Denktaş, yapılan baskılar sonucunda bir aday kazanırsa “Türkiye’yi sevenlerin kazanmış olacağı”, diğer adaylar kazanırsa ise “Türkiye’yi sevmeyenlerin kazanmış olacağı” türünde yanlış bir algı yaratılmasını eleştirdi.
 
Denktaş, “Kapalı Maraş’ın tamamının ilerleyen zamanlarda atılacak adımlarla açılmasının sağlanabileceğini, ancak seçimlere kurban edilerek sadece kıyı şeridinin açıldığını” vurguladı. Ankara’nın desteğini alan adayın “KKTC’nin en güçlü, en teşkilatlı partisinin adayı” olarak seçime girdiğini söyleyen Denktaş, ancak yapılan baskıların bu kişiye desteği azalttığını savundu.
 
Kapalı Maraş’ın seçimlerin arifesinde açılması kararını değerlendirebilir misiniz?
Seçimlere etkisi ne olacak? Bu kararın arkasında ne var ve neden seçimlere günler kala alındı?
 
Maraş konusu önemli bir konudur. Böylesine bir şekilde seçimlere kurban edilmemeliydi. Gelecekte atılabilecek adımlar tüm Maraş’ın kullanımını sağlayabilirdi. Şimdi sadece seçim propagandası olarak sahili biraz genişletme yönünde bir adım atıldı. Bunun karşılığında Avrupa ve Birleşmiş Milletleri de karşımıza dikmiş olduk. Maraş’ın tamamının açılması konusu en iyi ihtimalle ötelenmiş olacak Buna gerek yoktu. Oturur konuşurduk, atılacak adımlar belirlenirdi. Kurban edildi. Şikayetimiz bu. İşin doğrusu yapılanlar destek verilmek istenen adayın da işine yaramış değil.
 
Sizce seçimlere Türkiye’den veya başka bir yerden bir müdahale söz konusu mu?
 
Seçimlere bugüne kadar hiç olmadığı şekilde bir müdahale var. Sadece Ankara’dan değil, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nden de başka bir adaya doğru yönlendirmeler var. AB ve BM’den gelen açıklamalar mevcut cumhurbaşkanına destek verici nitelikte. Ankara’dan gelenler bir adayın üzerinde birleşmiş durumda. 11 aday var, bunun 6’sı ciddi aday olarak öne çıkmış insanlar. Ama öyle bir noktaya geldik ki bir kişiyi seçerse veya ikinci tura bırakırsa bu ülke, “Türkiye’yi sevenler kazanmış” olacak. Bir başkasını seçerse “Türkiye’yi sevmeyenler kazanmış” olacak.
 
Kıbrıs Türk halkına böyle bir ayrımı yaptırma hakkı kimsede olmamalıydı.
 
Çünkü bu halk Türkiye’ye gönülden bağlıdır. Ama Ankara’nın istediği aday dışındakileri destekleyenler “Türkiye’yi sevmeyenlerdir”, sadece Ankara’nın istediği “Türkiye’yi sevenlerdir” gibi bir ayrım, beni örneğin bir Denktaş olarak “Türkiye’yi sevmeyenler” kapsamına sokmaktadır. “Bu toprakları vatan bellemeyen” kapsamına sokmaktadır. “Bu devlete inanmayan” kapsamına sokmaktadır. Öncü cumhurbaşkanı Denktaş’ı Türkiye’den, “Git vatanında konuş” diye gönderen zihniyet, şimdi beni bunlarla suçluyor, neredeyse vatan haini ilan edecek. Ben bunu kabullenemem. Bunu Kıbrıs Türk halkı kabullenemez. Bizi bu şekilde ayırmak KKTC’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür.
 
KKTC’de yayımlanan Özgür Gazete’nin manşetindeki fotoğrafları nasıl değerlendiriyorsunuz ?
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın basın danışmanının KKTC Başbakanı ve cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’ın da içinde bulunduğu bir heyetle bir araya geldiğine dair fotoğraflar vardı…Bu bir gazetemizin takip edip ortaya çıkardığı bir olay. Ama burada Türkiye’den bir heyet olduğu biliniyordu. Bir aday için seçim çalışması yapıldığı iddiaları da vardı.
 
Bu fotoğraflar bahsi geçen iddiaların kanıtıdır.
 
Hemen ardından desteklenen aday konumunda olan kişinin basın danışmanının “Ülkede yabancı istihbarat kol geziyor, fotoğraflar çekiyor” diye bir açıklaması oldu. Yabancı istihbarat değil, iki genç gazetecinin çabaları sayesinde ortaya çıkmış bir haber. Basını da susturmaya çalışıyorlar. KKTC gerçekten demokrasisi ile övünen bir ülke iken şimdi demokrasimize karşı yapılan bu tür girişimler zarar veriyor. Bunun kimseye bir faydası olmayacak.
 
       image
 
Sizin bankalardan yapılan ‘yoksulluk yardımı’ ile ilgili de bir uyarınız oldu...
 
Yoksullara ve engellilere yönelik her ay maaş yatar bu ülkede. Bugün aniden dün akşam gelen talimatlarla bir bankadan bu hesaplara ek bir ödeme çıkarıldı. Öbür gün seçimimiz var. Bu ödeme ‘İşte bakın biz sizi düşünüyoruz, oyunuzu bizim istediğimiz tarafa yönlendirin’ girişimidir. Başka hiç bir şey değil. Oy satın almanın başka bir yöntemi. Bu insanlar satılık değil, muhtaçtır. İki gün sonra, bir hafta sonra bu yardımlar yapılsaydı, bir ay önce bu yardımlar yapılmış olsa teşekkür edebilecektik.
 
7-8 aydır susuzluktan kıvranıyoruz.
 
Seçim öncesi suyun getirilmesi ve bunun da seçimler için kullanılması Türkiye’ye teşekkür edebilmekten geri tuttu bizi. Bu girişimler neye hizmet ediyor anlamak mümkün değil.
Özgür bir şekilde demokrasimizi yaşamak istiyoruz. Eğer özgürce yaşamamıza izin verilmiş olsaydı o adayın kazanma şansı olmayacaktı. Şu anda maalesef kazanma şansı var.
 
Türkiye’den ve uluslararası kurumlardan baskıdan söz ettiniz. Bu bahsettiğiniz müdahaleler seçim sonuçlarını etkileyecek mi sizce?
 
Etkilememesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun dışında bir sonuç almak zorundayız Kıbrıslı Türkler olarak. Özgür iradesine sahip çıkan bir halk olduğumuzu göstermek için yapmalıyız bunu. Bügün bu yapılanlar da Türkiye’ye yönelik sevgimizi asla yok etmez. Bu yapılanlar bugün birileri tarafından yapılır. Yarın onlar oradadır, değildir; onu Türkiye halkı bilir. Ama biz buradayız, burada yaşayacağız. Kendi ülkemizde bu baskılarla yol kat etmemeliydik.
 
Ankara’dan bir adaya çok ciddi destek olduğundan bahsettiniz. Bu adayı sizce Ankara’nın desteği mi öne çıkardı?
 
Bütün bu baskılar aslında geriye düşmesine neden oldu. KKTC’nin en güçlü, en teşkilatlı partisinin adayı olarak girdi seçime. Ama oldukça geriledi. Çünkü kendi partisindekiler de bu baskıya tepki gösterebilmektedir. Geriye düşmüş durumda.
Başka başka yöntemlerle de ona seçim kazandırılırsa düşünülmesi gereken şudur: Bu durumda oraya oy vermeyen insanlar nasıl bir noktada bırakılacak? Gerçekte kim kazanmış olacak? Çünkü yüzde 30 oy alsanız bile yüzde 70 sizin istemediğiniz tarafa oy vermiş olacak. Bu, bu ülke için kötülükten başka bir şey değildir.
 
KKTC Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, hiç hoş olmayan işler olduğunu ve bunları seslendirmekten geri durmayacağını söyledi.
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Denktaş, burada yaptığı konuşmada her görüş, düşünce ve yaklaşımın dinlenmesi gerektiğini ifade ederek, ortaya konacak fikir ve düşüncelerden herkesin kendine göre bir pay alması gerektiğini söyledi.
 
Fikirsel olarak en uzak noktada oldukları kuruluşlarla bile bir araya geldiklerini, yeri gelirse tartıştıklarını ancak günün sonunda kucaklaşmayı da bildiklerini ifade eden Denktaş “Çünkü seçim bugün var ama yarın biter… Ondan sonra yine aynı ülkede, aynı topraklarda birbirimizi görerek yeni hayatımıza devam edeceğiz” dedi.
 
Herkesin herkesi dinlemesi gerektiğini, sonuçta seçmenin sandığa gittiğinde kimi uygun görürse ona oyunu vereceğini ifade eden Denktaş, bu hoşgörünün yaşatılması gerektiğini kaydetti.
 
image
 
Ülkede hiç hoş olmayan işler olduğunu ve bunları seslendirmekten geri durmayacağını belirten Denktaş uyarılarda bulundu.
 
Serdar Denktaş, Maraş’ın açılması girişimiyle ilgili Rum tarafının sabah haberdar olduğunu söyledi.Denktaş, her vatandaş sandığa gitmesi, kullandığı oyuna ve oy kullandığı sandığa sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
 
Denktaş, “Kapalı Maraş” ı açtık yalanının da Başbakan Ersin Tatar tarafından Kıbrıs Türk halkına sunulmak istendiğini, fakat halkın gerçekleri gördüğünü, Maraş’ın Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak Uluslararası Hukuk içerisinde açılması ile sadece sahilinin apar topar açılmasının aynı şey olmadığını bildiğini söyledi.
 
 
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş “arkadaşlar hep beraber seçimden çekilelim ''  dediler.
 
Durun bir dakika dedim. Değer miydi tüm bu yaşananlara değer miydi bu kadar rezil olmaya değer miydi bu kadar Türkiye'nin buradaki seçimlere müdahil olduğunu dünyaya ilan etmeye. Değer mi şu anda bir sahil açacağız diye olduğu gibi karşımıza almaya bana sorarsanız hayır değmez.
 
Teşekkür borçlu olduğumuz yere teşekkür edemiyoruz.
 
Bugün çarşamba, yarın için halk oraya gelsin diye çağrılar yapıldı. Gönül gitmek ister akıl der ki otur oturduğun yerde.  Dün itibariyle yaşananlar var; memlekette kartvizit dağıtıldı. Seçimden sonra işe alacağız diye vaatler verildi, Seni seçimden sonra bize destek vermezsem oğlun kızın iş kaybeder diye tehditler edildi.
 
Şimdi bunu yapacak hükümet de yok ortada.
 
Müthiş bir bilinmezlik, öyle bir şeyler yaşıyoruz ki bir sabah kalktığımızda ortada devleti yok görürsek şaşırmayacağım. Onun için bütün halkımıza sesleniyorum;bu topraklar bizim vatanımız madem bu vatan toprakları üzerinde bir devletimiz var iradenize sahip çıkın.
 
Pazar günü oyların kullanılacağını ve çıkacak iradeye herkesin saygı göstereceğini vurgulayan Denktaş, sonrasında da bu ülke için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR