Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KENDİ KURDUĞU 28 YILLIK PARTİSİNİ BIRAKTI!
KENDİ KURDUĞU 28 YILLIK PARTİSİNİ BIRAKTI!
KKTC Demokrat Parti  kurucusu merhum Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş katıldığı KKTC cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini yanlız bırakan parti yönetimine sitem ederek partisinden ayrıldığını açıkladı.Ayrılıktan kısa bir süre sonra DP’den cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’a destek açıklaması yapıldı
14 Ekim 2020, 22:30

 

KKTC Demokrat Parti  kurucusu merhum Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş katıldığı KKTC cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini yanlız bırakan parti yönetimine sitem ederek partisinden ayrıldığını açıkladı.

Partinin 27 yıl genel başkanlığını yaptıktan sonra geçen sene koltuğunu Fikri Ataoğlu'na bırakan Denktaş'ın 50 milletvekllli kabinede 3 milletvekili bulunuyordu.

Partsinin %10 civarında oy potansiyeli olduğu belirtilen Denktaş'ın partisi DP yönetiminin  iktidar partisi UBP adayı Ersin Tatar'a destek olma adına doğal liderlerine çalım atma iddiaları ayrılığı getirdi.

image

KKTC Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, "DP ile bağımı tamamen koparttım" 

Denktaş, 28 yıl içinde emek harcadığı, 21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağımı kopardığını sosyal medyadan açıkladı, bu kararı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında da duyurduğunu belirtti.

"Ben seçim boyunca 'İrademize sahip çıkalım' çağırısı yaparken yıllarca başkanlığını yaptığım partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır

image

Serdar Denktaş, şunları söyledi:“İkinci tura kalan iki aday ilk turda rakiplerimdi ve her ikisini de eleştirmiştim. Ben kendi düşüncelerimi halkımıza anlatmaya çalışırken çeşitli suçlamalarla da yüzyüze kaldım.

Bugün geldiğimiz ortamda kendi özgür irademle oyumu iki adaydan birine kullanmak için sandığa gideceğim .Kimsenin iradesine yön verme gibi bir uğraş içerisinde olmayacağım. Seçilecek aday kim olursa olsun makamda olduğu sürece o makama saygılı olmaya devam edeceğim. Kamuoyunun bilgisine sunarım.

Şeffaf Gazete


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR