Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI TATAR BAYRAĞI UNUTTU!
CUMHURBAŞKANI TATAR BAYRAĞI UNUTTU!
Geçtiğimiz ay KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar koltuğa oturduktan sonra ilk kez Birleşmiş Milletler  Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından Kıbrıs sorunu için görevlendirilen Jane Holl Lute’u kabul etti.Kabul sırasında KKTC bayrağı olmaması tepki ile karşılandı.
2 Aralık 2020, 22:31

 

Geçtiğimiz ay KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar koltuğa oturduktan sonra ilk kez Birleşmiş Milletler  Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından Kıbrıs sorunu için görevlendirilen Jane Holl Lute’u kabul etti.

KKTC BAYRAĞI NEDEN YOKTU ?

Kabul sırasında seçim süresi boyunca '' KKTC bağımsız ülkedir,federasyon söylemi bitmiştir'' tezini hararetle savunan cumhurbaşkanı Tatar bu görüşmede KKTC ve Türkiye bayrağı olmayan bir ortamda BM temsilcisini karşılaması Kuzey Kıbrıs'ta tepki ile karşılandı.  

image

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşmede Kıbrıs Türk tarafının 5+1 konferansına federasyonu görüşmeye gitmeyeceğini BM temsilcisi Lute’a iletti.

Tatar, 2.5 saat süren görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Lute’un 5+1 konferansı için zemin bulunup bulunmadığını görmek için temaslar yaptığını ifade etti. Ersin Tatar açıklamasında, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafları ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin yanında Birleşmiş Milletler’in de katılacağı “5+1” gayrı resmi toplantı yapılması önerisinin Kıbrıs’ın yeni gerçeklerini ifade etmeye müzakere süreçlerine yeni bir zemin kazandırılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Lute’a ,mutlaka 5+1 konferansın toplanması gerektiğini ifade ettiğini belirten Tatar, konferansın dünkü toplantıda dile getirilen görüşleri orada da anlatma fırsatı tanıyacağını kaydetti.

“Federasyon temelinde bir görüşmeyi konuşmak için 5+1 formatında bir konferansa gitmeyeceklerinin mesajının mı verildiğinin” sorulması üzerine Tatar, “Tabi, onu söyledik zaten.

Kıbrıs’ta yeni gerçekler vardır.

Artık egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devlet içerebilecek bir anlaşma zemini bulabilmemiz için, öyle bir müzakere sürecinin başlayabilmesi için 5+1 formatında konferans olmalı” dedi.

Şeffaf Gazete


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR