Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GİRNE CRATOS OTELİ İÇİN KARDEŞ KAVGASI !
GİRNE CRATOS OTELİ İÇİN KARDEŞ KAVGASI !
KKTC'de gündem Trabzonlu Bozoğlu ailesinin Cratos Hotel kavgası.Otele ortak olan Bozoğlu kardeşlerin birbirine güç gösterisi Girne'deki otelin önünde mafya savaşını aratmayacak sahneler görüldü. Kemal Bozoğlu'nun otele 70 kişiyle baskın düzenlendiği ve otel yönetimini ele aldığı iddia ediliyor.
11 Aralık 2020, 15:27
 
KKTC Girne'de bulunan ve yıllardır adı çeşitli olaylarla anılan şehrin en büyük ve popüler oteli olan Cratos Otel bu defa mahkemeli olan Murat ve Kemal Bozoğlu kardeşlerin aile içi iktidar kavgası ile gündem oldu.
 
Cratos'a ortak olan Bozoğlu kardeşlerin birbirine güç gösterisi Girne'deki otelin önünde mafya savaşını aratmayacak sahneler görüldü.
 
Otele 70 kişiyle silahlı baskın düzenlendiği iddia ediliyor.KKTC Polis Genel Müdürlüğü kavgayı önlemek için bugün çok sayıda polisi Cratos Otel’e sevk ettiği, alınan bilgilere göre KKTC Polisi olaya müdahalede geç ve yetersiz kaldığı öğrenildi.
 
image
 
Utku Bozoğlu'nun otel yönetimini devrettiği Kemal Bozoğlu ile kardeşi Murat Bozoğlu arasında otel yönetimi konusunda iktidar kavgası yaşandığı ve Kemal Bozoğlu'nun aralarında silahlı korumaların da bulunduğu 70 kişiyle otele baskın düzenlediği iddia edildi.
Cratos Otelin yönetimini alabilmek adına ,otelin girişinin minibüs ve kamyonlarla kapatıldığı, iki tarafın korumalarının polisin gözü önünde  çatışmaya girdiği iddia edildi.
 
Anne ve baba Bozoğlu otelde rehin tutuluyor iddiası
 
Bir taraftan Murat Bozoğlu, diğer taraftan kardeşi, Kemal Bozoğlu ,babası ve annesi şeklinde ikiye bölünen aile, canları pahasına otel paylaşımında kavgaya girişti.
 
Baskın haberini alan Murat Bozoğlu'nun apar-topar Türkiye'den KKTC'ye döndüğü olay yeri olan Cratos Otel'e  gittiği öğrenildi. 
 
Kemal Bozoğlu'nun yönetimi almak için otele adamlarıyla baskın usulü gelen ve adeta darbe yaptığını ileri süren Murat Bozoğlu, babası Utku Bozoğlu ile annesi Ayla Bozoğlu'nun otelde rehin tutulduğunu ileri sürdü.
 
                          image
 
Murat Bozoğlu'nun Serdal Özkul'u ölümle tehdit ettiği ileri sürüldü.
 
Murat Bozoğlu,  iki kardeşin davasında tanıklık eden Serdal Özkul’u çocuğu, eşi ve canı ile tehdit ettiği ve  Özkul'un  kendini ve ailesini tehdit eden Murat Bozoğlu aleyhine Girne Polisine şikayette bulunduğu öğrenildi.Tehdite maruz kalan Özkul güvenliği için evinden ayrılarak başka bir yere taşındı. 
 
BASKINDAN KAÇARAK KURTULDU
 
       image
 
Otel yöneticisi İsmail Abidin '' Apar-topar otelden kaçmak zorunda kaldım ''
 
Yüzde 60'ının Murat Bozoğlu, yüzde 30'unun ise Kemal Bozoğlu'na ait olduğu belirtilen otelin yüzde 10 hisseli küçük ortağı ve işletmecisi İsmail Abidin “Canımı zor kurtardım, otelde bulsalar beni öldüreceklerdi. Apar topar otelden kaçmak zorunda kaldım” diyerek yaşadığı can korkusunu ifade etti.
 
Çoluğum çocuğum, ailem var, küçük bir  turizm adası nasıl bu hale geldi ? 
 
Ülke adeta Teksas’a döndü” diyen Abidin, “Can güvenliğim yok. Bir turizmci olarak bu durumu yaşamak çok büyük bir skandal” şeklinde konuştu.
 
Sosyal medya kullanıcılarının çektiği videolarda otel girişinde iki grup arasında yaşanan kavga gözler önüne serildi.
 
image
 
Kuzey Kıbrıs medyasında geçtiğimiz aylarda  yayınlanan bir haberde cezaevinden çıkan için “Alaattin Çakıcı Cratos Otel’i satın aldı” şeklinde yazılmış,haberi büyük yankı uyandırmışdı .
 
Otel sahipleri gibi Trabzonlu olan Alaattin Çakıcı iddiaya cevap vererek bunun asılsız haber olduğunu açıklamıştı.
 
KKTC'deki bu mafyavari kavga adada kaygı yarattı ve  polis kaynakları olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.Son alınan bilgilere göre baskını yapan Kemal Bozoğlu ve adamları eski yönetimin tüm adamlarını otel dışına çıkardığı ve yönetimi ele aldığı yönünde.Otelin ne zaman ve kimler tarafından işletileceği şuan belirsizliğini koruyor.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR