Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUM KESİMİ AŞIYA BAŞLIYOR KKTC BELİRSİZ!
RUM KESİMİ AŞIYA BAŞLIYOR KKTC BELİRSİZ!
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'i BioNTech-Pfizer’in geliştirdiği koronavirüs aşısından Aralık 27 -31 arası ilk parti 168 bin doz geleceğini ve aşı yapılacağını duyurdu.KKTC aşı konusunda tedirgin.Türkiye'den adaya ulaşan Çin aşısı haberleri ,büyük çoğunluğu AB vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerde tedirginlik yaratmış durumda.
19 Aralık 2020, 07:50
 
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, koronavirüse karşı mücadelede 168 bin doz BioNTech-Pfizer aşısı aldı ve aşı planlamasını yaptı.KKTC'de yeni kurulan hükümet boynu bükük Türkiye'den gelecek aşı hibe haberini bekliyor.
 
            image

 

 
RUM KESİMİ '' BioNTec- -Pfizer '' AŞI KULLANACAK
 
Türkiye'nin neden anlaşma yapıp almadığı hala belirsizliğini koruyan Türk çift Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in buluşu olan dünyadaki en itibar gören  covid-19 aşısı Kıbrıs Rum kesiminde de vurulacak. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin  sağlık bakanı Konstantinos Yoannu, ada'ya BioNTech-Pfizer’in geliştirdiği koronavirüs  aşısından Aralık 27 -31 arası ilk parti 168 bin doz geleceğini ve aşı yapılacağını duyurdu.
 
COVİD-19 salgınına karşı aşılama politikası bulunmayan KKTC hala hükümet kurma telaşında. Aşı için Sağlık bakanı Pilli 'AB' , Başbakan Saner 'Türkiye' diyor.
 
image
 
Yeni kurulan ve bugün güven oylaması yappılacak KKTC hükümetinin sağlık bakanı Ali Pilli Kuzey Kıbrıs'ta yayın yapan TV 2000'de rum kesimine gelecek aşılardan Türklerin %30 AB kontenjanı olduğunu açıkladı. Bakan Pilli bu aşılardan Kıbrıs Türkünün faydalanacağını açıklasa da  henüz başbakan olan Ersan Saner farklı konuştu.
KKTC Başbakanı Saner Türkiye ile yapılan protokolleri olduğunu aşının Türkiye'den geleceğini belirtti.
 
Kıbrıslı Türklerin %90 oranında AB pasaportu ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği var.
 
Türkiye'den adaya ulaşan Çin aşısı haberleri ,büyük çoğunluğu AB vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerde tedirginlik yaratmış durumda.
Güven duyulmayan Çin aşısı yerine ,tüm Avrupa'nın ve ABD'nin kullandığı Biontech aşısını adaya getirmek yardım kampanyası  başlatma hazırlığı var.
 
Bazı sivil toplum kuruluşları ve Türk toplumunda duyarlı kişiler vasıtasıyla, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı yakınlarından KKTC için aşı kampanyası yapıp güvenilir aşıyı adaya ulaştırmaları ile ilgili çalışmaları başlatacak zemin hazırlığı var..
 
     image
 
AB ÜLKELERİYLE AYNI ANDA GÜNEY KIBRIS AŞIYA ULAŞIYOR
 
KKTC'de bu aşıların belirsizliği sürerken rum kesimi aşıların depolanacağı buz dolaplarının ise Noel’den önce teslim geleceğini açıkladı. Rum Yönetimi Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu, birkaç hafta içinde ortak aşı temini kapsamında Güney Kıbrıs’ın diğer tüm Avrupa Birliği  üye ülkeleriyle aynı anda ilk dozları yapmaya başlayacaklarını bildirdi.
 
Aşılama programı ile ilgili bilgi veren Rum kesimi Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı Olga Kalakouta tarafından şu ifadelere yer verildi: “Aşılama merkezleri sabah 8 ile akşam 6 arasında ve olağanüstü durumlarda akşam 7'ye kadar faaliyet gösterecek, aşılar ise sadece çevrimiçi bir portal üzerinden randevu alınarak yapılacak.
 
Portal insanlara ikinci dozu hatırlatacak.
 
Kronik hastalığı olan kişilere, huzurevi ve bakım evlerinin personeli ile sakinlerinden başlayarak hassas gruplardaki kişilere ve sağlık çalışanlarına öncelik verilecek.
Türk tarafından güneye geçip aşı olmak isteyen Kıbrıs Cumhuriyeti kimlikli Türklerin ise aşı programına alınıp alınmayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR