Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC 21 GÜN TÜM SINIRLARI KAPAYACAK ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/36832/kktc-21-gun-tum-sinirlari-kapayacak-

 

KKTC 21 GÜN TÜM SINIRLARI KAPAYACAK !
KKTC 21 GÜN TÜM SINIRLARI KAPAYACAK !
KKTC koronavirüsle mücadele kapsamında 21 gün kapanacağının sinyalini verdi.KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli yaptığı açıklamada 24 Aralık'a kadar gelen rakamlara göre kapanma kararının alınabileceğini söyledi.
27 Aralık 2020, 16:38
 
KKTC koronavirüse karşı en sert tedbir için hazırlanıyor.
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde artan koronavirüs vakaları ile birlikte KKTC'ye yurtdışından gelenlerde rastlanan pozitif vaka sayısındaki artış sert tedbiri gündeme getirdi. KKTC 21 gün kapanacak!
 
Sağlık Bakanı Pilli, Güney Kıbrıs kaynaklı bulaş riskinin boyutundaki artışa dikkat çekti: “Bulaş şimdi Türkmenköy, Pile ve Akdoğan çevresindedir. O bölge için Güneyle ilgili bir tedbir bugün alınacak” dedi.
 
Sağlık Bakanı Ali Pilli, yerel vakalarda artış görüldüğünü belirterek gerekmesi halinde 25 Aralık’tan itibaren kapanma da dahil radikal kararlar alabileceklerini söyledi. Pilli; "Gerekirse 25’inden sonra radikal kararlar alırız. Biz, halkımızın sağlığı için gereken neyse yapacağız. Gerekirse kapanacağız. 24’üne kadar gelecek rakamlara göre hükümetle birlikte radikal tedbir alıp 21 gün kapatabiliriz” dedi.