Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC SİYASETİ ÇÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/37128/kktc-siyaseti-curumeye-devam-ediyor

 

KKTC SİYASETİ ÇÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR!
KKTC SİYASETİ ÇÜRÜMEYE DEVAM EDİYOR!
KKTC azınlık hükümeti bakanı Erhan Arıklı'nın “sahte evrak düzenleme” suçu nedeniyle milletvekili adaylığı reddedilen partilisi Okan Erdemsiz'i kamu kuruluşu olan, Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimine siyasi nufusunu kullanarak ataması Kuzey Kıbrıs'ta gündem oldu.
14 Mart 2021, 21:13
 
 
KKTC siyasetindeki kokuşmuşluk her geçen gün yeni vakalarla mevcut sistemi çöküşe götürmeye devam ediyor.  
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti muhalefet partisi olan ''Halkın Partisi '' lideri Kudret Özersay'ın gündeme getirdiği konu ile,uzun yıllardır saygınlığı her geçen süreçte hızla eriyen, KKTC'deki siyasete bağlı skandallar dizisine bir halka daha ekledi.
 
image
 
Kudret Özersay '' KKTC bu rezaleti hak etmiyor ''
 
Özersay'ın açıklamaları ,KKTC meclisinde geçtiğimiz aylarda kurulan azınlık hükümetinin ayrılıkçı siyaset yapan 2 milletvekilli ortağı YDP partisi lideri Erhan Arıklı tarafından partizanlığın ülkede rezalete dönüştürüldüğünün ortaya çıkmış halini ortaya koyar cinstendi.
 
Bu yönetimler ile ''KKTC ÇÖKER '' söylemleri, Kıbrıslı Türklerin ruh haline ayna tutar cinsten.
 
KKTC azınlık hükümeti bakanı Erhan Arıklı'nın “sahte evrak düzenleme” suçu nedeniyle milletvekili adaylığı reddedilen partilisi ve arkadaşı olan Orhan Erdemsiz adlı kişinin bir kamu kuruluşu olan, Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimine siyasi nufusunu kullanarak  ataması,muhalefet başta olmak üzere koronavirüs krizinin özellikle ekonomisine büyük hasar  verdiği KKTC halkından sosyal medyada büyük tepki gördü..
 
Kudret Özersay, “Yazıktır, ayıptır, günahtır '' dedi ve sert bir açıklama yaptı.
 
Yeniden Doğuş Partisi, genel seçimlerden önce bir şahsı milletvekili adayı gösteriyor, Yüksek Seçim Kurulu adaylığı uygun değildir çünkü bu şahıs sahte evrak düzenleme, resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme suçlarından mahkum olmuştur diyor. Şimdi aynı siyasi parti evrak sahteleme suçundan hüküm giymiş ve vekil adaylığı da bir tür dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle reddedilmiş olan aynı kişiyi Lefke Avrupa Üniversitesi  yönetimine atıyor! İnanılır gibi değil. Bu ülkenin kurumlarına yazıktır, günahtır. Üstelik bu yapılan siyaset etiği açısından da ayıptır.
 
'Oturup ağıt yakmak istemiyorsak,ülkenin kurumlarını iyi yönetmek zorundayız'
 
'' Lefke Avrupa Üniversitesi hem ülkemiz yüksek öğrenimi açısından hem de batı bölgesi ve Lefke açısından çok önemli bir kurumumuzdur. Bir yandan kimi atamalarda kriterleri yükselteceğiz diye son ekonomik ve mali anlaşmada sözler veren bu hükümet, diğer yandan dolandırıcılıktan hüküm giyenleri atamaya devam ediyor! Bu tam bir tutarsızlık ve samimiyetsizlik örneğidir.” dedi.
 
             image
                                                            Okan Erdemsiz   Erhan Arıklı
 
Okan Erdemsiz’in 7 Ocak 2018 yılındaki seçime YDP Girne Milletvekili adayı olarak katılmak istediği ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun onay vermediği için aday olamadığı Resmi Gazete’de 7 Aralık 2017 tarihinde yayınlanmıştı.
 
YSK’nın Okan Erdemsiz ile ilgili o kararı.
 
“Yapılan itirazları değerlendiren KKTC Yüksek Seçim Kurulu, Erdemsiz’in Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 9. Maddesinin (2). Fıkrasının (Ç)bendi altında Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde seçilebilme niteliğini haiz olmadığına, sahtekarlık suçunun Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 331. maddesinde yer alan tanımlamasında, suç unsurları arasında dolandırmak niyetinin bulunması nedeni ile, söz konusu kişinin mahkum edildiği sahtekarlık suçlarının dolandırıcılık başlığı altında değerlendirilmesi gerektiğine; netice itibarı ile Okan Erdemsiz’in 5/76 sayılı Yasa’nın 53(1) maddesi altında aday olmayacağına, Girne İlçe Seçim Kurulu’nun adı geçen kişinin adaylığında aykırılık bulunması nedeni ile adaylığının düşürülmesi kararına yapılan her iki itirazın da reddedilmesine oy birliği ile karar verdi.”
 
Şeffaf Gazete