Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS KONUSUNDA İNGİLTERE TEZİ!
KIBRIS KONUSUNDA  İNGİLTERE TEZİ!
Kıbrıs adası sorununun direk muhataplarından 3 garantör ülkeden bir olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “ülkesinin iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümünden yana olduğunu” açıkladı.
17 Mart 2021, 13:09
 
 
Gözlerin Kıbrıs konusunda Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gelecek haftalarda, garantör ülkelerin de katılımlarıyla gerçekleşmesi beklenen gayrıresmi 5+1 toplantısına sayılı zaman kala konu ile ilgili çok önemli açıklamalar geliyor
 
İngiliz Başbakan Kıbrıs'ta çözümün herkesin çıkarına olduğunu ifade etti.
 
Kıbrıs adası sorununun direk muhataplarından 3 garantör ülkeden bir olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “ülkesinin iki toplumlu iki kesimli federasyon çözümünden yana olduğunu” açıkladı.
 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Yunanistan’da yayınlanan “Ta Nea” gazetesine açıklamada bulunduğunu, açıklamasında Kıbrıs sorununa da değinen Johnson’ın, Kıbrıs sorununa iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir çözüm bulunmasından yana olduklarını dile getirdiği yayınlandı.
 
 
image
 
 Johnson, ülkesinin “uluslararası alanda kabul görmüş, siyasi eşitliğe sahip iki toplumlu iki kesimli federasyon ve Avrupa Konseyi kararlarında belirtilen parametrelere dayanan bir çözümü desteklemeyi sürdürdüğünü” belirtiyor.
 
“Bu parametrelerin yeterince geniş olduğunu ve bir dizi çözüm içerdiğini” de öne süren Johnson, “Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için bölgedeki ortakları ve BM’yle birlikte çalışmaya devam edecekleri” ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR