Güzel ülkemiz için yazıyoruz - YURT DIŞINDA YAŞAYAN KIBRISLI OY VERMELİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/37174/yurt-disinda-yasayan-kibrisli-oy-vermeli

 

YURT DIŞINDA YAŞAYAN KIBRISLI OY VERMELİ
YURT DIŞINDA YAŞAYAN KIBRISLI OY VERMELİ
Kudret Özersay, yurt dışında yaşayanların oy vermesinin sağlanması için düzenleme yapılması ve yurt dışında faaliyet gösteren siyasi partilerin burada faaliyette bulunmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
18 Mart 2021, 23:41
 
KKTC Halkçı Parti lideri Kudret Özersay “Yurt dışından siyasi partilerin ve siyasilerin ülkedeki siyasi faaliyetleri” başlıklı konuşma yaptı.
 
Ülkedeki siyasi tartışmaların derinliğe girmeden yapıldığına işaret eden Özersay, geçen hafta bilborlarda yer alan ilanlarla ilgili seri eleştiriler yapıldığını ancak konunun unutulup gittiğini belirterek, kendilerinin bu konuyu salim şekilde değerlendirmek istediklerini kaydetti.
 
Ülkede çift vatandaşlığı bulunan hatırı sayılır bir nüfusun yanı sıra Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları da bulunduğunu hatırlatan Özersay, oy verme hakkı verilmesi halinde Güney Kıbrıs’ta yapılacak seçimlerde aday olacakların kuzeyde propaganda yapmalarına izin verilecek mi ve bu işlemin hangi koşullarda gerçekleşeceğinin sorularının gündeme geleceğini söyledi.
 
Yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarına yasal engel olmamasına rağmen oy hakkı verilmediğini ama basit bir düzenlemeyle bu hakkı kazanabileceklerini hatırlatan Özersay, bu konunun beraberinde bir dizi olguyu da beraberinde getireceğini belirtti.