Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC'DE FETÖ OPERASYONUNA DEVAM Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/37224/kktcde-feto-operasyonuna-devam

 

KKTC'DE FETÖ OPERASYONUNA DEVAM
KKTC'DE FETÖ OPERASYONUNA DEVAM
KKTC Polis Genel Müdürlüğü ve Lefkoşa Büyükelçiliği koordinesinde operasyon düzenlenip Ahmet Yiğit'i gözaltına alıp Türkiye'ye getirmişti.
31 Mart 2021, 10:19
 
KKTC'de, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyet gösteren terör ve organize suç örgütü mensuplarının tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar neticesinde, MİT, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği, KOM Daire Başkanlığı, KKTC Polis Genel Müdürlüğü ve Lefkoşa Büyükelçiliği koordinesinde operasyon düzenlenip Ahmet Yiğit'i gözaltına alıp Türkiye'ye getirmişti.
 
image
 
Ahmet Yiğit'in etkin pişmanlıktan faydalanmak için itirafçı olduktan sonra KKTC'de yeni bir operasyon daha yapılması ve 2 isimin daha Türkiye'ye getirilmesi dikkat çekti.
 
Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Ahmet Yiğit'in itirafları KKTC'de yeni operasyonların geleceğinin adete işaret fişeği olmuştu.
 
Örgütle bağlantılı birçok kişinin ismini verdi  ve 2 KKTC'de Fetö ile bağlantılı olduğu belirtilen iki yeni tutuklama yapıldı
 
image
 
MİT ve Emniyetin ortak operasyonuyla KKTC'de yakalanan İsmail Okkalı ve Ayşe Özalp isimli 2 FETÖ mensubu Türkiye'ye getirildi
 
KKTC Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, hakkında İzmir 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ üyesi olma suçundan tutuklama kararı bulunan İsmail Okkalı ve hakkında Adana 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aynı suçtan tutuklama kararı verilen Ayşe Özalp 24 Mart'ta KKTC'de yakalanarak Türkiye'ye götürüldü.
 
İsmail Okkalı'nın, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasında "örgüte ev temin eden" kişilerden olduğu belirtildi.