Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC MİLLET PARTİSİ KURULDU
KKTC MİLLET PARTİSİ KURULDU
YDP genel başkan yardımcısı Milletvekili Bertan Zaroğlu'nun 2000 i aşkın kişi ile partiden istifa ederek KKTC Millet Partisi'ni kurduklarını duyurdular.
6 Temmuz 2021, 11:45
 
Ağırlıklı olarak Türkiye'den göçmen giden KKTC vatandaşlarının partisi olan KKTC Yeniden Doğuş Partisi tam ortadan bölündü.
 
YDP genel başkan yardımcısı Milletvekili Bertan Zaroğlu'nun 2000 i aşkın kişi ile partiden istifa ederek KKTC Millet Partisi'ni kurduklarını duyurdular.
 
YDP Genel Merkezi’ne giderek partisinden istifa edip Millet Partisinin kuruluşunu duyurdular
 
 
Zaroğlu yaptığı açıklamada, “Benimle birlikte 2011 kişi daha partiden istifa etti. Millet Partisi’ni kuruyoruz. Parti merkezde bir siyasi anlayış izleyecek” dedi.
 
Zaroğlu istifasını sunmasının ardından aralarında YDP'den ayrılarak Bertan Zaroğlu ile beraber Millet Partisi'ne geçen YDP ağır toplarından Ahmet Yönlüer'in de olduğu dikkat çekti.
 
Bertan Zaroğlu kuruluş açıklamasında  basına açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:
 
"Noter huzurunda benimle beraber 2012 üyenin ıslak imzaları ve telefon numaralarının bulunduğu istifa yazılarını sunduk.
 
İstifa dilekçeleriyle ilgili bize zorluk çıkarılacağı görülüyor. İmzalar sahiplerine aittir.
 
Ben bu partiyi kurarken başka partide olanlar şimdi benim istifa dilekçemi alıyor.
 
Daha önce Yeni Doğuş Partisi ve ÖRP'yi kapatan Enver Öztürk, Yeniden Doğuş Partisi'ni de kapatmak için göreve geldi.
 
Hükümete girilmemesi için MYK toplantısında ret oyu vermiştim, partiyi düşünerek hareket ettim ancak Erhan Arıklı koltuğu ve bakanlığı düşünerek hareket etti. Hükümete girdiğimiz gün Erhan Arıklı ile sorun yaşamaya başladık.
 
Hükümet görüşmelerinde yaptığım pazarlıklar sonucu başbakan yardımcılığı ve bazı kurumları YDP'ye kazandırdım. Liyakata göre atama yapılmasını beklerken, kişilere yönelik atamalar oldu. Gençlerin önünün açılması yerine 1950 model siyasetin devamı istendi.
 
Düzeni değiştirmek için parti başkanlığına aday oldum ancak 3800 imza topladığını iddia edenler seçimi kılpayı kazandı. Yüzde 48 oy aldım. Kurultay öncesi ve sonrasında şahsıma yönelik çirkin davranışlar oldu. Partimden zorla gönderilmem süreci yaşandı. Ben kendimden istediğimle değil, bu baskılar yüzünden partimden ayrılıyorum.
 
AD-HOC komitenin kurulabilmesi ve bakanlığının devam etmesi için istifa etmemi istemeyen Arıklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bana verileceğini duyunca MYK'da istifa etmeme yönelik karar aldırdı.
 
Bu parti içinde hükümmette iş yapamayacağız belli oldu. Başka bir partiye gitmek yerine kendi partimizi kuracağız. Millet Partisi genel merkezi ve 5 ilçesi organize edildi. Birçok partiden katılım olacak".

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR