Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUTLU ADALI KATLEDİLİŞİNİN 25.YILINDA
KUTLU ADALI KATLEDİLİŞİNİN 25.YILINDA
25 yıl önce KKTC'de hain bir suikast ile öldürülen Kıbrıslı Türk gazeteci Kutlu Adalı cinayetin işlendiği başkent Lefkoşa'da anıldı. Kutlu Adalı bundan tam 25 yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Faili meçhul diyoruz ama aslında failler belli. Yapılan itiraflar, verilen ifadeler, anlatılan olaylar faillerin kim olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya çıkarıyor.
6 Temmuz 2021, 18:39

 

26 yıl önce KKTC'de hain bir suikast ile öldürülen Kıbrıslı Türk gazeteci Kutlu Adalı cinayetin işlendiği başkent Lefkoşa'da anıldı.

Sedat Peker'in iddialarından sonra Türkiye Gladyosu tarafından öldürüldüğü ağırlık kazanan Kutlu Adalı'nın anısına 6 Temmuz'da 1996'da katledilen Kutlu Adalı için yürüyüş düzenledi.

Kutlu Adalıyı anma ve ‘faili meçhul’ kalışını protesto etmek için Kuzey Kıbrıs Bu Memleket Bizim Platformu tarafından düzenlenen etkinlik, saat 19.00’da başladı.Yürüyüşe katılanlar, tek yürek 'Adalı ölmedi kalbimizde yaşıyor' diye slogan atıldı.

Etkinlikte; 'Susmayacağız', 'İrade halkındır' yazılı pankart açıldı.

Yürüyüşte, 'Katil devlet hesap verecek', 'Kıbrıs'ta barış engellenemez' sloganları atıldı.Yürüyüş nedeniyle polisin geniş güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.

Gazeteci Kutlu Adalı, Gençlik Merkezi'nde anıldı.

Anma etkinliğinde Kıbrıslı tiyatro sanatçıları Yaşar Ersoy ile Erol Refikoğlu, Adalı'nın öldürülmeden önce Yenidüzen Gazetesinde çıkan son yazısını okudu.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Kutlu Adalı’nın 25 yıl önce ‘faili’ meçhul bir cinayete kurban gittiğini söyledi, “Faili meçhul diyoruz ama aslında failler belli” şeklinde konuştu.

“Adalı cinayetine ilişkin yapılan itiraflar, verilen ifadeler, anlatılan olaylar faillerin kim olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya çıkarıyor” diyen Elmalı, buna karşın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Polis Genel Müdürlüğü’nün hala daha ses çıkarmadığını belirtti.

Elmalı, KKTC Azınlık Hükümeti’nin Adalı cinayetine ilişkin araştırma komitesinin üyelerinin atanmasını ‘ayak oyunları’ ile engellediğini ifade ederek, “Devlet yetkilileri olayın aydınlanmasını, faillerin ortaya çıkarılmasını istemiyor mu?” diye sordu.

image

Cinayetin aydınlanmasında Cumhurbaşkanı Tatar ve Azınlık Hükümeti’nin sorumlu olduğunu da vurgulayan Elmalı,  Polis Genel Müdürlüğü’nün süreçle ilgili halkı bilgilendirmesi gerektiğini, Başbakan Ersan Saner’in de Kutlu Adalı Meclis Araştırma Komitesi’nin çalışmasına olanak sağlamasının şart olduğuna değindi.Elmalı, “Tarihimizle mutlaka yüzleşmeliyiz. Engel olanlar elbet bir gün hesabını öderler” dedi.Öte yandan Kıbrıs’ın kuzeyinde müdahalelerle dolu bir süreçten geçildiğini belirten Elmalı, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine açık bir şekilde müdahale edilmiştir” dedi.Elmalı, Kıbrıslı Türkler olarak vesayet rejimini kabul etmediklerini belirterek,  “Kıbrıslı Türkler yokmuş gibi davranılıyor. Biz üretmeyi de çok iyi biliriz, yönetmeyi de” şeklinde konuştu.“Bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz” diyen Elmalı, Ülkemizi karanlıklardan aydınlıklara ulaştırıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kıbrıs’ta federal çözümü gerçekleştirene kadar mücadelemize devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR