Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP BELEDİYE BAŞKANLARI KKTC’DE
CHP BELEDİYE BAŞKANLARI KKTC’DE
CHP’li büyükşehir belediye başkanları KKTC'de ilgi ile karşılandı.CHP heyetine başkanlık eden Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun iki günlük yoğun ziyaret programı ile Kuzey Kıbrıs'ta birçok temas gerçekleştirirken adada CHP'nin daha yoğun varlık göstermesini deneyimleyecek.
22 Kasım 2021, 21:48
 
 
CHP’li 7 büyükşehir belediye başkanı, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda KKTC’de temaslarda bulunmak için Kuzey Kıbrıs'a çıkarma yaptılar.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda yer alan kabulde, Başbakan Faiz Sucuoğlu,CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun liderliğindeki heyette; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yer aldı. CHP KKTC Temsilcisi Mustafa Yürükçü’ün yer aldığı heyeti kabul etti.
 
image
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başbakan’a kabulünden dolayı teşekkürlerini sunarak, ziyaretin KKTC’ye hayırlı olması temennisini  dile getirdi.
 
Torun, CHP Genel Başkanı’nın talimatlarıyla, 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın altısının katılımıyla KKTC’de temaslarda bulunduklarını ifade ederek, büyükşehir belediye başkanlarının, KKTC’deki 28 belediye ile karşılıklı iş birliğini değerlendirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak istediklerini söyledi.
 
Torun, “Tecrübeli ve vizyoner belediye başkanlarımızla, belediyelerimize nasıl katkıda bulunabiliriz, belediyelerimizin başarısını nasıl artırabiliriz, onun gayreti içerisinde olacağız” dedi.
 
2019’da Türkiye’de yerel seçimleri sonrası Türkiye nüfusunun yüzde 51’ye yakın barındıran kentleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerinin yönettiğine işaret eden Torun, salgın sürecindeki tecrübelerini KKTC’deki belediyeler ile paylaşmayı arzuladıklarını söyledi.
 
Kıbrıs sorunu konusuna Adalet ve Kalkınma Partisi’nin baktığı gözle bakmadıklarını belirten Torun, yerel basının ''  federal temelde çözüm konusunda CHP’nin tavrının ne olduğu '' sorusu üzerine de “Konunun muhatapları bir araya gelir durumu değerlendirir. Şu anda buraya Belediye başkanlarımızla katkıda bulunmaya geldik. Konunun muhatapları bir araya gelir, ada için en uygun çözümü, Kıbrıs halkı için en ideal çözümü üretir” dedi. 
 
image 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş ve özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ü anıt mezarında heyet tarafından ziyaret edildi.
 
KKTC’NİN 2 SEMBOL İSMİ UNUTULMADI
 
Torun ve büyükşehir belediye başkanlarının KKTC turundaki ilk durağında, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Lefkoşa Cumhuriyet Parkı’ndaki anıt mezarına ziyaret gerçekleştirdi. Anıta çelenk koyan Torun ve büyükşehir belediye başkanlarına, merhum Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş eşlik etti. Denktaş'ın kabri başında dua eden Torun ve büyükşehir belediye başkanları, daha sonra sırasıyla; Boğaz Şehitliği ile Kıbrıs Türkü'nün lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Lefkoşa yakınlarındaki Hamitköy’de bulunan anıt mezarına da ziyaretlerde bulundu. Merhum Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Torun ve büyükşehir belediye başkanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 
 
image
 
BULUŞMALARIN ADRESİ, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ OLDU
 
KKTC’nin 2 sembol ismini ve şehitleri andıktan sonra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi makamında ziyaret eden heyet, sonrasında KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi’ne geçen Torun ve büyükşehir belediye başkanları, sırasıyla; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı ile bir araya geldi. 
 
image
 
2 YIL YAŞADIĞIM KKTC BENİM İÇİN ÖZELDİR
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2 yıl yaşadığı ve çok güzeel anılarının bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan dolayı ayrı bir heyecan duyduğunu ifade ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin refahının ve başarısının Türkiye Cumhuriyeti’ni de mutlu edeceğini söyledi.
 
Ekrem İmamoğlu  Lefkoşa Türk Belediyesi ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarı ve çevre düzenlemesine ilişkin ortak proje yürütme arzusu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
İmamoğlu, “Belediyeler olarak çok etkin çalışmaların içerisinde olma arzumuz var. Buraya gelişimizin temel amacı, ki Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bizden beklentisi, buradaki yerel yöneticilerle çok sıkı temasla güzel işlere imza atmak. Sizler de biliyorsunuz ki gerçekten 84 milyon insanın kalbi Kıbrıs konusunda aynı atar, ne siyasi parti ayrımı vardır, ne de başka bir duygunun artısı ya da eksisi vardır” diye konuştu.
 
İmamoğlu,İBB ve kardeş belediye LTB ile planlanan,merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezar düzenlenmesi için ortak projeye destek istedi.
 
İmamoğlu “Hepimizin çok saygı duyduğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı, rahmetli Rauf Denktaş’ın anıtı mezarı ve çevresinin düzenlenmesi ile ilgili, Mehmet Harmancı'nın başkan olduğu kardeş belediyemiz Lefkoşa Türk Belediyesi’nin burada bir düzenleme konusunda bir iş birliği talebi oldu. Biz de bunu İBB Meclisi’ne taşıdık ve burada oy birliği ile kabul oldu. Ancak bildiğimiz kadarıyla teknik birtakım sorunlar içerisinde barındıran bir durum. Sizlerin de bu konuya oldukça pozitif yaklaştığını duyduk ve bu konuda İstanbul halkı adına sizden destek talep ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu özel alanına Lefkoşa Belediye’miz ile ortak, müşterek, güzel bir iş yapalım ve sizlerin de katkıları ile sonuca erdirelim isteriz… İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu girişime hazırdır, bu konuda katkılarınızı desteklerinizi elbette isteriz. ”
 
image
 
CHP heyeti ile biraraya gelen KKTC  Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve Halkın Partisi milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu,Jale Refik-Rogers,Tolga Atakan,Ayşegül Baybars ve Erek Çağatay ile görüş alışverişinde bulundular.
 
KKTC Halkın Partisi başkanı Kudret Özersay heyete başkanlık yapan CHP yerel yönetimler sorumlusu Seyit Torun ile görüşme yaptı.
 
Özersay ,Atatürk’ün partisini Cumhuriyet Halk Partisi heyetini KKTC’de ağırlıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, Türk halkıyla ve Türkiye'deki siyasi partilerle yakın iş birliği ve diyalog halinde olmayı önemsediklerini belirtti.
 
         image
 
Kudret Özersay,Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybı ve yapısal sorunlar nedeniyle KKTC’de ciddi sorunlar yaşandığına işaret etti.
 
Özersay, “CHP’nin KKTC’ye yaptığı bu ziyareti de çok önemli buluyoruz. Daha önce Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun heyetiyle yaptığı ziyarette iyi bir diyalog başlangıcı olmuştu.  Sayın belediye başkanlarının yaptığı bu ziyaretin de diyaloğun ilerlemesine katkı koyacağına inanıyorum. Halkın Parti, Atatürkçü, laikliği, demokrasiyi ve insan haklarını önemseyen bir siyasi parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve siyasi yolculuğunu yakından takip ediyor.
 
Biz Türkiye Cumhuriyeti’yle karşılıklı saygıya dayalı kardeşlik ilişkisine önem veren bir siyasi partiyiz.
 
T.C Merkezi yönetiminin, hükümetlere olan desteği yanında, Türkiye’deki yerel yönetimlerin vereceği desteği çok önemsiyoruz ve bu desteği yanımızda hissetmek istiyoruz. Bazı belediyelerin ikili ilişkilerinde bu desteği görüyor ve memnuniyet duyuyoruz. Kıbrıs Türk Halkı geçen yıllar içinde kendi kendini yönetmeyi kimliğinin bir parçası haline getirerek bu noktaya geldi. Bundan sonraki ilişkimizde de Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmesine Türkiye’nin vereceği destek bizim için son derece önemli. Çünkü bu destekle, bu coğrafyada yani Doğu Akdeniz bölgesinde Kıbrıs Türk Devleti’nin mevcudiyeti Türkiye Cumhuriyeti’ne de güç katacaktır diye düşünüyorum.”dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, KKTC ile ilişkileri geliştirmek üzere görevlendirilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın organizasyonu ile gerçekleşecek ziyaretler, 2 gün sürecek.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR