Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALİL FALYALI SORUSU ERSİN TATAR'I ÇILDIRTTI
HALİL FALYALI SORUSU ERSİN TATAR'I ÇILDIRTTI
KKTC Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar'ın Halil Falyalı sorusu üzerine Halk Tv Muhabiri Seyhan Avşar‘ı hakaret ederek Cumhurbaşkanlığı’ndan kovdurması adada gündem oldu.
17 Mart 2022, 12:11
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar makamında bir skandala imza attı. Geçtiğimiz gün adaya Sağlık çalışanları gününde konuşmacı olarak giden konuşmacıya yönelik sözlü salıı yapmıştı.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Ülkenizdeki sorunları burada konuşmayın” diyerek çıkıştığı TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten'e KKTC'li doktorlar tarafından sahip çıkılıp büyük eleştriye uğramıştı.
 
KKTC Ersin Tatar’ın skandalları bitmiyor, Tatar bu kez de Halk TV muhabiri Seyhan Avşar’ı, Falyalı ve Kutlu Adalı suikastleri ile ilgili soru sorduğu için basın danışmanı Aydın Akkurt ile birlikte hakaret edip makamından kovdu.
 
KKTC Basın-sen Başkanı Ali Kişmir, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve danışmanı Aydın Akkurt‘un, Halk Tv Muhabiri Seyhan Avşar‘ı hakaret ederek Cumhurbaşkanlığı’ndan kovmasının utanç kaynağı olduğunu vurguladı
 
image
 
Olayı röportajında anlatan Seyhan Avşar, “Tatar’a Halil Falyalı cinayetine ilişkin sorduğum soru başta Cumhurbaşkanı Tatar’ı ve basın danışmanını öfkelendirdi. Tatar ayağa kalkarak bağıra bağıra soruma dair bir şeyler söylerken, basın danışmanı ‘bu soruyu soramazsınız’ diyerek kükrüyordu.
 
'' Odadan hızlıca çıkarıldım ''.
 
Basın danışmanı Akkurt eşyalarımı alarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı terk etmemi söyledi. Bununla da yetinmedi, ‘Siz gazeteci değil tetikçiniz. Buraya gelme amacınız belli oldu’ dedi” ifadelerini kullandı.
 
‘Dünya cayır cayır yanıyor, siz Kutlu Adalı’dan bahsediyorsunuz’
 
Randevu saatinde Lefkoşa’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaydım. Beni Cumhurbaşkanı Tatar’ın basın danışmanı Aydın Akkurt karşıladı. Röportaj öncesi benimle çay içen Akkurt soracağım soruların içeriğine ilişkin kendisini bilgilendirmemi istedi. Bazı konu başlıklarını kendisine aktardım. Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada da son durumu Tatar’a sormak istediğimi belirtmem üzerine Akkurt aniden gerilerek, “Bu konuyu soramazsınız. İzin vermem. Dünya cayır cayır yanıyor, siz Kutlu Adalı’dan bahsediyorsunuz. Soracağım sorulara müdahale edemezsiniz diye yanıt verdim. Danışman Akkurt, “Başbakan gelecek. Cumhurbaşkanı’mızın vakti yok. 5 dakika da tüm sorularınızı sorun” dedi.
 
Bu gerilimli hava içerisinde Tatar’ın sekreteri tarafından çağrıldık.
 
Röportajın yapıldığı odaya girerken çantam ve telefonum alındı. Tüm ısrarlarıma rağmen ses kaydı almama izin verilmeyeceği aktarıldı. Kalemim ve defterimle Tatar’ın odasına geçtim. Basın danışmanı da bu görüşme sırasında yanımızda bulundu.
 
Odadan çıkarıldım
Önceden alınan randevuya rağmen Tatar ile görüşme için sadece 5 dakika sürem olduğu söylendi. Anlaşılan soracağım soruların önüne süre kısıtlamasıyla geçilmek isteniyordu. Tatar’ın odasında 10 dakika kalabildim. Tatar’a Halil Falyalı cinayetine ilişkin sorduğum soru başta Cumhurbaşkanı Tatar’ı ve basın danışmanını öfkelendirdi. Tatar ayağa kalkarak bağıra bağıra soruma dair bir şeyler söylerken, basın danışmanı 'bu soruyu soramazsınız' diyerek kükrüyordu. Odadan hızlıca çıkarıldım. Basın danışmanı Akkurt eşyalarımı alarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı terk etmemi söyledi. Bununla da yetinmedi, "Siz gazeteci değil tetikçiniz… Buraya gelme amacınız belli oldu” dedi.
 
image
 
ERSİN TATAR'I ÇILDIRTAN SORU
 
Halil Falyalı ile çok sayıda fotoğrafınız ortada. Şu an bu koltukta oturmanızda Halil Falyalı’nın etkisi var mı? (Bu soruyu sormam üzerine Ersin Tatar ayağa kalktı ve bağırarak söylenmeye başladı.)
 
Yalan, dolan kim söylüyor bunu. Hakkımızda kötü propaganda yapıyorlar. Güney Kıbrıs’ta Rus mafyası cirit atıyor. Güney Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı kara para aklıyor. Tüm pis işlerin içerisinde. Siz bana bunu soramazsınız…
 
image
 
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'n Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen geçtiğimiz ay bir suikastle öldürülen kumar ve sanal bahis baronu Halil Falyalı’nın öldürülmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada 'çok üzgün olduğunu' onun tüm Kıbrıs Türkünün gözünde yardımsever işadamı olduğunu söyleyerek yakınlığını dile getirmişti. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR