Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE ''SAHTE DİPLOMA'' FOSEPTİĞİ PATLADI
KKTC'DE ''SAHTE DİPLOMA'' FOSEPTİĞİ PATLADI
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal tarafından kurulan Güzelyurt’ta bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dünya rekoru kıracak sayıda sahte diploma olduğu iddiaları güçlenerek devam ediyor. Son tutuklanan isim TRT'nin KKTC temsilcisi Sefa Karahasan oldu.
6 Mayıs 2024, 17:17
 
Geçen hafta işine son verilen TRT'nin KKTC temsilcisi Sefa Karahasan,Kuzey Kıbrıs'ta 2 aydır büyüyerek devam eden 'sahte diploma' operasyonunda  tutuklandı. Zanlı Sefa Karahasan  “1 yıldır o okulda ders veriyorum '' dedi.
 
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal tarafından kurulan  Güzelyurt’ta bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde dünya rekoru kıracak sayıda sahte diploma olduğu iddiaları güçlenerek devam ediyor.image
 
Üniversite çöplüğüne dönüşen KKTC ‘sahte diploma’ batağına saplandı.
Şu ana kadar sadece Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde sürdürülen ve üst düzey isimlerin de tutuklandığı operasyonun başka üniversitelere de yayılabileceği öğrenildi.
 
AKParti'nin gözde gazetecisiydi ,TRT Kıbrıs Temsilcisi yapılmıştı
İlk olarak,şubat ayında Güzelyurt’ta bulunan KSTÜ'de ortaya çıkan sahte diploma skandalında mahkemeye çıkarılan son isim uzun zamandır KKTC'de Türkiye'deki gazete ve haber ajanslarının temsilcisi olan gazeteci Sefa Karahasan oldu.image
 
Sahte doktora sahibi olan Sefa Karahasan sahte diploma olayının odağı Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin mütevelli heyetinde bulunuyordu.
Uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan ve  Milliyet Gazetesi,Doğan Haber Ajansı ,Demirören Haber Ajansı ve son olarak  2021 yılında TRT Kıbrıs Temsilcisi olan Sefa Karahasan gözaltına alınarak bu sabah  tutuklandı.
 
KKTC Mali polisİ tarafından , ‘sahte belge düzenlenme‘ suçlamasıyla tutuklanan Karahasan’ın suçunu itiraf ettiği öğrenildi.
Kuzey Kıbrıs Mali polisinin Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ifadesine göre Sefa Karahasan'ın diplomasına yönelik sahtekarlığı Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinin tutuklu olarak cezaevinde bulunan üniversitenin küçük ortağı ve genel sekreteri Serdal Gündüz’le birlikte gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi.image
 
Soruşturma Memuru, zanlı Sefa Karahasan'ın gönüllü olarak verdiği ifadesinde,doktora tezi için jüri önüne çıkmadığını,şuan cezaevinde bulunan üniversite yöneticisi Serdal Gündüz’ün odasında başka şahıslarla oturup sohbet ettikleri sırada hazırlandığını dile getirdi.
 
Sahte diploma gözaltıları başladıktan sonra ilk iddia Serdinç Maypa'dan gelmişti. KSTÜ Mütevelli Heyeti Üyesi olan TRT Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan’ın diplomasının sahte olduğuna yönelik ilk iddia Kuzey Kıbrıs'ta çok tanınan yurttaş gazeteci Serdinç Maypa’dan gelmişti. 
Maypa TRT Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan’ın da diplomasının sahte olduğunu sosyal medya hesabinda yaptığı canlı yayında açıklamıştı.
       image
Sefa Karahasan'ın tutuklanacağı haberinin daha önce Türkiye'ye bilgi olarak verildiği bu yüzden Karahasan'ın TRT'deki görevine son verildiği iddia ediliyor
 
TC Lefkoşa büyükelçiliği tarafından ayrıcalıklı gazeteci sınıfında olan Sefa Karahasan, Türkiye'den KKTC'ye giden bakan ve üst seviyedeki isimlerle röportaj yapma ayrıcalığı bulunmaktaydı ,bakanların uçaklarında özel haber görüşmeleri yapıyordu. Karahasan'ın eski cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a yakınlığıyla tanınıyordu.
 
TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan 2022 yılında Lola Ziyatdinova, Concorde Otel’de düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girmişti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iktidar partisi UBP ile çok iyi ilişkiler içinde bulunan Sefa Karahasan'ın nikah şahitliğini KKTC cumhurbaşkanı Ersin Tatar yapmıştı.
 
Çiftin Nikahına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, dönemin Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Murat Başçeri, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, Çalışma Bakanı Hasan Taçoy , Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sayıştay Başkanı Osman Korhan, milletvekilleri ve davetliler ile KKTC hükümeti ve devlet erkanı tam kadro  katılmışdı.
 
image
 
Birçok kişinin derse dahi girmeden lisans ya da yüksek lisans diploması, hatta doktora aldığı ortaya çıktı. 
Soruşturmanın merkezindeki KTSÜ, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Levent Uysal’a ait. Sahte Diploma soruşturmasının kurumun sahibi Levent Uysal'ın başvurusu üzerine başladığı öğrenilmişti.
 
‘Para karşılığı lisans, yüksek lisans ve doktora alınması’ şüphesiyle ‘insan kaçakçılığı‘ gibi üniversitenin tüm kuruluş amacını sorgulatacak şekilde başlatılan soruşturma iki aydan bu yana devam ediyor.
 
Bugüne kadar KKTC eski eğitim bakanı,, KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) başkanı,KKTC cumhurbaşkanı koruma polisi,askeri kurumlardan ve polis camiasından isimler ile onlarca kişi tutuklandı.
 
Halen cezaevinde bulunan KSTÜ’nün küçük ortağı ve genel sekreteri Serdal Gündüz’ün ‘600’ü aşkın kişiye sahte diploma verdiğini’ itiraf etmişti
Kuzey Kıbrıs'ta ağırlıklı olarak Türkiye merkezli şirket,vakıf ve siyasilere bugüne kadar 36 üniversite kurma izin verildi.  KKTC'de 23 üniversite aktif olarak eğitim verirken, 12 ön izinli yüksek öğrenim kurumunda sırasını bekliyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR