Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUSUL MESELESİ
MUSUL MESELESİ
Burası bizim Babilimiz, Mezopotamyamız Medeniyetlerin beşiği, ilimlerin tarlası Çin, Hint, Maçin ve Afrika’nın çıkış eşiği Basra’nın Bağdat’ın suyunu veren Musul.
20 Eylül 2017, 08:42
 
 
Bizi yetiştiren değerlerden birisi bize Türkiye’nin meselelerini öğretirken ilk sıralardan “Musul Meselesi”ni öğretti;
Kemalist ve Atatürkçü olduğunu söyleyip Gazi Mustafa Kemal’in “ Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selanik’de dahil Batı Trakya’yı Türkiye hudutları içine katacağım.” Vasiyetini görmek istemeyene de rastladım, bilmek istemeyene de, bilip de üstünü örtmek isteyene de.
Ata’dan İnönü’ye ondan da Ecevit’e devam ede gelen bu vasiyet için Ecevit “ şartlar oluşmuştu biz Kıbrıs’ı aldık ” demiştir.
 
Kıbrıs; Türklüğün Anadolu’da varlık ve Akdeniz’de bekası meselesidir.
 
Ya Musul; yani Mezopotamya İngiliz’in “MESOPOTAMIA : The Key to The Future” Geleceğin Anahtarı dediği kendi çalıp kendi oynayabilsin diye adını Orta Doğu diye değiştirdiği coğrafya.
İngiliz bu;  kuralını kendisinin koymadığı kumarı dahi oynamaz.
Biz bu coğrafya’ya Orta Doğu dedikçe onun politikaları ve referansları üzerinden konuşuyor olup onun ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz. Burası bizim Babilimiz, Mezopotamyamız  Medeniyetlerin beşiği, ilimlerin tarlası Çin, Hint, Maçin ve Afrika’nın çıkış eşiği Basra’nın Bağdat’ın suyunu veren Musul.
 
Lozan’da, Mondoros’ta bizim olan, Vilayeti Musul.
 
1924 yılında Irak krallığı kurulurken (Misak-ı Milli’nin içinde olmasına rağmen Bağdat, Basra ve şartlı olarak) Musul Vilayeti;  İngiliz entrikalarıyla Irak krallığına emaneten bırakılmış tapusu ve insanı bizim olan hasret bırakılmış yad eller.
 
Birileri Saddam sonrası oluşan belirsizlik döneminde Kerkük’ün, Musul’un, Süleymaniye’nin Telefer’in Tapu ve Nüfus idarelerine çökerek yok etmeye çalıştı.
Bölgeye göçler getirerek Demografi ile etnisitiyle oynadı,  şimdi referandum yapalım resti ile konuşuyor, şark kurnazı. Barzani ve de ardındaki Siyonist parçalayıcı piranalar. Bakın 50’li yıllarda bir nida ne diyor Baba Molla Mustafa Barzani, Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’e ithafen yazdığı mektubun son satırlarında.
 
Değerli üstad…. Düşmanların; Müminler diyarına saldırılarına bir göz atın. Bu güzel diyarda Siyonistlerin, Yaralı Filistin’in bir parçasını işgal ettiklerini biliyoruz.
Şimdi İsrail bayrakları altında halay çekenlere ne diyelim, denecek şeyi baba Barzani Mustafa zaten demiş ve fitne olarak ilan etmiş.
 
image
 
Toprak tapusu kiminse onundur.
 
Musul Vilayetinin tapu kayıtları bizde de vardır, Cenevre’de de vardır. Yaktım, yıktım, kaybettim yedirmezler adama.
 
Musul Vilayeti, kazaları ve kasabalarıyla Türkiye’nindir.
 
Musul’da bir Vilayet Konseyi vardır. Ceberrüt Irak devleti bunu kurdurmamıştır. Bu Konsey BM’ye muhataptır, temsilci gönderememiştir.
 
1924 yılında Musul’u görüşmek üzere Haliç’te bir Konferans kurulmuştur. (Sir Purcy Cox’un hatıralarından). Sonuçsuz dağılmıştır.( Demek ki haklarımız var ve Haliçte toplanıldı ve de haklar hala alınamadı.)
1926 yılında Irak krallığı ile Ankara Antlaşmasını yapmışız. ( şartlar gayet açık) Irak dağılırsa Musul Vilayeti Türkiye’ye ilhak eder.
Süleymaniye Kongresi bu zamanı işaret eden en kıymetli vesika rahmet olsun Yarbay Özdemir’e ve onu özel görevle gönderenlere.
“ 23 Eylül Cumartesi Saat: 10:00 da Haliç Kongre Merkezinde II. Haliç Konferansını toplayacağız. Musul Meselemizi ve Kayıp haklarımıza Müdafa-i Hukuk çözümü arayacağız.
Okurlarımız özel misafirlerimizdir.”
 
YALÇIN KOÇAK 
 Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR