Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DANS EDEREK KADINA ŞİDDETİ PROTESTO
DANS EDEREK KADINA ŞİDDETİ PROTESTO
Türk - Yunan kültür buluşması, konseptli dans geceleri, halk oyunları kursları, gençlik gezileri ve sosyal sorumluluk projeleri ile her ay farklı bir toplumsal konuyu ele alan kulüp, Aralık ayında KADINA ŞİDDET konusunu işlediler.
22 Aralık 2013, 22:56

 

Bodrum'da 15 yıldır kültür, spor ve gençlik alanında sosyal sorumluluk projeleri yapan ve her yıl Avrupa'nın en büyük dans festivalini gerçekleştiren "Bodrum Dans Kulübü", 122 çalışanı ve 3000 kişiyi geçen kursiyer sayısı ile Bodrum'da kış aylarında da projeler gerçekleştiriyor.

Türk - Yunan kültür buluşması, konseptli dans geceleri, halk oyunları kursları, gençlik gezileri ve sosyal sorumluluk projeleri ile her ay farklı bir toplumsal konuyu ele alan kulüp, Aralık ayında KADINA ŞİDDET konusunu işlediler.

Bodrum Kumbahçe sahilindeki Marlin Cafe'de düzenlenen KADINA ŞİDDETE HAYIR gecesi için bir ay süren hazırlık çalışmalarını tamamlayan kulüp çalışanları, geceye katılan tüm misafirlere mor kurdelalı nazar boncukları dağıttılar, hazırladıkları "SESsisziniz" isimli el ilanları dağıttılar, kadına şiddet ile ilgili video gösterimini sundular ve ardından muhteşem bir gösteri ile izleyicileri büyülediler.
 
 
Bodrum Dans Kulübü koordinasyonunda ve KADEM, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisinin desteğiyle gerçekleşen geceye çok sayıda basın yayın kuruluşu, dernek temsilcileri ve vatandaş katıldı.
 
Kadınların güven içinde, korkmadan, ürkmeden, acı çekmeden, insanca yaşamaları için, şiddetin kadınların kaderi olmaması için, sesini yükseltmek isteyen herkesle birlikte, “Sesimizi Duyun!” sloganı ile yola çıkan Bodrum'lu dansçılar, farkındalık yaratmak, değişim sağlayabilmek, kadına karşı şiddete son verebilmek amacıyla dans ederek ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET’e karşı tepkilerini gösterdiler.
 
Bodrum dans kulübü başkanı Fatih Özvezneci, düzenlenen KADINA ŞİDDETE HAYIR gecesi ile ilgili şunları söyledi; 
 
Her yıl ülkemizde ve dünyada, dövülen, tecavüze uğrayan, taciz edilen ve öldürülen binlerce kadın var. Tüm dünyayı ilgilendiren bu sorun karşısında biz de üzerimize düşeni yapmak üzere kolları sıvadık. Beldemizdeki sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak bu geceyi düzenledik.
 
Öncelikle desteklerini bizden esirgemeyen KADEM, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
 
Kadın cinayetlerinin %70’i kadınların en yakınları; eşi, abisi, babası, sevgilisi tarafından gerçekleştiriliyor. Her 3 kadından biri şiddet, 5 kadından biri tecavüz kurbanı. Dünyada her yıl 3 milyondan fazla kadın sünnet ediliyor.
 
Dünyada sevgiyi hâkim kılmak, tacize, tecavüze, şiddete, enseste, ölüme ‘YETER’ demek, tepkimzi göstermek için biz bu gecede bir araya geldik. Mustafa kemal Atatürk'ün "Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener" sözü ile kadına şiddeti protesto ettik.
 
Geceye katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR