Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜZİĞİ İLE GÜLDÜRDÜ
MÜZİĞİ İLE GÜLDÜRDÜ
"Kelebeğin Rüyası," 2013'ün en iyi soundtrack albümüne sahip filmleri arasında gösterildi.
20 Ocak 2014, 22:44

 

Oscar adaylığından eli boş dönen "Kelebeğin Rüyası," RahmanAltın'ın bestelediği film müzikleriyle, 2013'ün en iyi 25 soundtrack'i arasına girdi Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı "Kelebeğin Rüyası" filmi, Oscar adaylığından eli boş dönse de müzikleriyle adından bahsettirdi.

Müziklerini ünlü Türk müzisyen Rahman Altın'ın bestelediği "Kelebeğin Rüyası," 2013'ün en iyi soundtrack albümüne sahip filmleri arasında gösterildi. Başta ABD olmak üzere İspanya, İtalya,İngiltere ve Yunanistan gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde yazar vesinema eleştirmenlerinin seçimiyle albüm, 2013'ün en iyi 25 soundtrack'i arasına girdi. Her ülkeden sinema ve film müziği eleştirmenlerinin belirlediği listede Altın, favoriler arasında yer alıyor. Örneğin ABD'de ilk sırada yer alan sanatçı, İngiltere'de sekizinci, İtalya'da üçüncü sırada gösteriliyor. 

ERDOĞAN'LA 6 HAFTA...

II. Dünya Savaşı yıllarında Zonguldak'ta yaşayan ve verem oldukları için genç yaşta hayata veda eden şairler Rüştü Onur ile Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatını anlatan film, geçtiğimiz yıl içinde iki kere vizyona girmiş ve 2.1 milyon izleyici toplamıştı. Altın'ın müzikleri nasıl bestelediğini anlattığı kısa belgesel de büyük ilgi gördü. Yurtdışındaki çoğu basın yayın organında yer alan belgeselde Altın, müziklerin yapım sürecini şöyle anlattı: "Filmin kurgusu benim Los Angeles'taki stüdyomda yapıldı. Aynı esnada ben yan odada müzikleri besteledim. Dolayısıyla Yılmaz Erdoğan final montajını yaparken 6 haftayı beraber geçirdik. Her sahne için tek tek müzikleri besteleyip yan odaya gönderiyordum. Bu şekilde çalışmak çok yaratıcı bir süreç oldu."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR