Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FOTOĞRAFTA GERÇEK BİR USTA
FOTOĞRAFTA GERÇEK BİR USTA
Turizm fotoğrafçısı, Halil Tuncer İstanbul'da düzenlenen EMITT 2014 te 25. Kişisel sergisini açtı. Tuncer’in kişisel sergisi “Fotoğraflarla Türkiye Turizm Sergisi” adıyla sanatseverlerle buluştu.
1 Şubat 2014, 09:57

 

Turizm fotoğrafçısı, TUYED üyesi Halil Tuncer (75), İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) 25. Kişisel sergisini açtı. Tuncer’in kişisel sergisi “Fotoğraflarla Türkiye Turizm Sergisi” adıyla sanatseverlerle buluştu.

Sergiyi gezen TUYED yönetimine bilgi veren Tuncer, Türkiye’nin turistik merkezlerinin fotoğraflarını 1970 yılından bu yana çektiğini anımsatarak, “Bu süre içinde tam 25 Turizm Bakanı gördüm. Yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül aldım. Ama gelip geçen bakanların hiç birinden ödül alamadım” diye sitem etti.

Turizm sektörü ve basınının yakından tanıdığı turizm fotoğrafçısı, camianın “Halil Ağabey”si  Halil Tuncer’in sergisinde Anadolu’dan karelerin yanı sıra, son yıllarda İstanbul Karaköy Limanı’nda sıkça görülen kurvaziyer gemilerini ait kareler de bulunuyor.

image

Vizörüne yansıyan Kapadokya karelerinden 1993’te hazırlanan afiş, Danimarka’da 69 ülkenin katıldığı Turizm Fotoğrafları Yarışmasında Türkiye’ye Dünya İkinciliği kazandıran ödüllü turizm fotoğraf sanatçısı Halil Tuncer, şimdiye kadar  yurtdışında 13 sergi açtı. Tuncer, son açtığı ve halen Tanzanya Ulusal Müzesi’nde sergilenmekte olan “Fotoğraflarla Türkiye Turizm Sergisi” ni Türkiye’de de sanatseverlerle buluşturmayı planlıyor.

Tuncer’in söz konusu sergisi, geçen yıl, Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu ile Tanzanya Doğal Kaynaklar ve Turizm Bakanı Fahri Khamis Suedi Kagasheki’nin katılımıyla gerçekleşmişti. Tuncer, Anadolu’nun turistik değerlerini yansıtan kareler çektiğini, bunları yurtiçi ve yurtdışında sergilediği belirttikten sonra sözlerini “Bir destek, sponsor bulursan ‘Fotoğraflarla Türkiye’ sergimdeki tüm fotoğrafları bir kitapta toplayacağım” diye noktalıyor.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR