Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİYAH KURDELALAR İLE CANNES FİLM FESTİVALİNDE
SİYAH KURDELALAR İLE CANNES FİLM FESTİVALİNDE
Nuri Bilge Ceylan’ın beşinci kez büyük ödül Altın Palmiye için yarıştığı filmi “Kış Uykusu”nun 67. Cannes Film Festvali’deki dünya prömiyerine büyük ilgi vardı.
17 Mayıs 2014, 11:45

 

Nuri Bilge Ceylan’ın beşinci kez büyük ödül Altın Palmiye için yarıştığı filmi “Kış Uykusu”nun 67. Cannes Film Festvali’deki dünya prömiyerine büyük ilgi vardı.

Davetiyeleri günler öncesinden tükenen ve uluslararası eleştirmenlerin merakla beklediği film büyük beklentileri ziyadesiyle karşıladı ve gösterimin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Eleştirmenlerin genelde ‘saf sinema olarak nitelediği film, henüz yarışmada izlenen dördüncü film olmasına rağmen şimdiden Altın Palmiye’nin favorileri arasına girdi.

Filmin galasına Nuri Bilge Ceylan ve senaryoyu birlikte yazdığı Ebru Ceylan, yapımcı Zeynep Özbatur ve görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki’nin yanısıra başrol oyuncuları Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen, yan karakterlerde sağlam oyunculuklarıyla öne çıkan Nejat İşler, Ayberk Pekcan, Nadir Sarıbacak, Serhat Mustafa Kılıc ve Tamer Levent de katıldı.

Ekibin kırmızı halı yürüşünde Soma felaketi nedeniyle yakalarına taktıkları siyah kurdeleler dikkat çekti.
image

Kapadokya’daki Othello Otel’i işleten aileden varlıklı orta yaşlı eski bir tiyatrocunun (Bilginer) merkezinde gelişen film ana karakterin etrafındakilerle olan ilişkisi üzerinden kendisiyle yüzleş(e)meşini anlatıyor. Genç karısı (Sözen), boşandıktan sonra yanlarına yerleşen ablası (Akbağ), kirayı ödeyemeyen kiracıları (İşler ve Kılıç), çiftlik sahibi arkadaşı (Levent) ve köy öğretmeni (Sarıbacak) arasındaki gündelik ilişkiler üzerinden insanın özüne dair çelişkileri, birbirleriyle olan mecburiyet ilişkisinin altını çiziyor. Benzersiz Kapadokya manzaralarının yanısıra otel dekorundaki kapalı mekanda geçen film, Ceylan’ın en konuşmalı filmi olarak bol diyaloglarıyla öne çıkıyor. Hiç sarkmadan ustalıklı bir yönetmenlik örneği olan film üç saat 16 dakikalık süresini dezavantaja dönüştürmüyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR