Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM '' KÜBA GECELERİ '' İLE EĞLENİYOR
BODRUM  '' KÜBA GECELERİ ''  İLE EĞLENİYOR
Bodrum Bitez koyunda,' Kübalı müzik grubu ‘’ Group 6 Del Sol ‘’ ve dansçıları ile Havana'dan ,St Cienfuegos, Santiago de Cuba, Holguin, Mayari tan sıcak latin havasını Bitez meltemi ile birleştirip müzik ve dans rüzgarı estiriyor.
6 Temmuz 2014, 17:14

 

Bodrum'da latin müzik rüzgarı

Bodrum'un mavi bayraklı plajı ve sörf rüzgarı ile ünlü Bitez koyunun, en popüler eğlence mekanı ''Manuela Temple Beach bar '' bu yaz Kübalı müzik grubu ‘’ Group 6 Del Sol ‘’ ve dansçıları ile Bitez sahilinde Havana'dan ,St Cienfuegos, Santiago de Cuba, Holguin, Mayari tan sıcak latin havasını Bitez meltem rüzgarı ile birleştirip müzik ve dans rüzgarı estiriyor.

Bodrum'da latin müziği fırtınası,Kübalı ünlü ''Group 6 del Sol '' ile ünlü Bitez koyunda esiyor.

image

Dünyanın bir çok ülkesinde Küba'nın özgün müziğini farklı kıtalara taşıyan Lazzaro öncülüğündeki grup solistleri Yoankis , Yamilka, Lazaro, Yandris, Enyt, Julio ve Ivan dan oluşan 6 lıya ,birçok ülke festivallerinde dans eden Alexis ve Wendy ikilisi eşlik ederken DJ Elvis Pro ile de bu yaz boyunca  '' Temple Bar - Bitez ''de olacak.

Küba'dan latin ezgileri

20 yıldır Bitez koyunda '' Manuela otel '' ve '' Temple beach bar ''  işleten Oktay Başyurt : Uzun yıllardır istikrarlı ,yenilikçi bir şekilde Bodrum turizmine katkı yapmak ve ülkemiz  turizminin daha iyi olması için bizde ne yapabilirizi hiç aklımızdan çıkarmayan bir prensip içindeyiz,diyerek konunun sadece Türkiye'ye özveri ile getirdikleri 9 - 10 kişiden oluşan bir müzik grubundan ibaret olmadığını ve bunun çok daha ötesinde farklı anlamları olduğunu şöyle ifade etti.

image

Türkiye'den gidip ülkemizi anlata anlata bitiremiyorlar

 Buraya gelen müzik yapan insanlar aynı zamanda ülkeler arası kültür elçileridir.Bu insanlar ülkemizin uzak kıtada gönüllü tanıtım ve dostluk elçileri gibiler, özellikle '' St Cienfuegos '' ve '' Santiago de Cuba''da sokaklarda yürürken tanışacağınız insanlar özellikle Kübalı müzisyenlerin Türkiye'deki çalıştığı süre içindeki anılarını ,hayranlıklarını onların anlatımlarından tanıyor, İnternete hala ulaşımı kısıtlı olan bu ülke insanlarına ülkemizi efsane bir şekilde anlatıyorlar ve tanıtıyorlar,dedi.

image

En kaliteli ve en ekonomik eğlence için haftanın 3 günü sahnedeler

Oktay Başyurt şöyle devam etti. Bitez'de alternatif bir eğlence konsepti yarattık. İddia ediyorum Türkiye'deki en iyi Latin müzik grubunu getirdik.Farklı bir atmosfer ile Bitez sahilinde ,kumsalla birleşik Temple beach bar da adeta müzik ve dans ziyafeti veriyoruz.çıkarıyoruz.

Tatil için Bodrum'a gelen yerli,yabancı misafirlere efsane Küba ezgileri eşliğinde Latin dansın tüm sıcaklığını görecekleri bir özel ortam yarattık. Dansçılarımız dünyanın birçok ülkesinde ve festivallerinde dans eden ikili olarak tanınmakta.Küba'dan getirdiğimiz DJ Elvis ünlü Havana meydanında yapılan konserlerde müzik direktörlüğüde yapan bir isim.

Biz bu konsepti Bodrum'a ilk getiren işletmeyiz tabiki Bodrum'da dönem dönem farklı gruplar Türkiye'ye gelip latin müzik yapıyor ve bu gruplar genel olarak ''Kübalı müzik grubu'' adını kullanmakta ve buda bir karmaşaya yol açmakta.

Biz ''Group 6 del Sol '' müzik grubumuzu ve dansçılarımızı sadece Bodrum'un ve çeversindeki paket tatil  satan RIXOS ,Hilton  işletmelerde çıkmasına olur verdik,bu yüzden Bodrum'da halka açık ,kaliteli bir Latin gecesi için doğru adres Bitez koyunda bulunan ''Temple Beach bar '' derim,diyerek iddalı konuştu..

image

Bu yıl Küba'dan Bodrum'a turistler geldi.

Başyurt, önemli bir konuya daha parmak bastı: Az önce dediğim gibi olay sadece müzik dans olayı değil.

Biz uzun yıllardır Küba'dan müzisyenler getirdik ve bu işi çok ciddiye alarak kendim uzun yıllardır kışları Küba'ya giderek bu müzik gruplarının performanslarını görerek davet ederim.Birçok müzisyen çalıştı, döndü ve dillere destan Bodrum güzelliğini Havana'dan ,St Cienfuegos, Santiago de Cuba, Holguin, Mayari de anlattılar.

Şimdi azda olsa Bodrum'a Küba'dan turist gelmekte ve otelimizi ve barımızı ziyaret etmekteler, işte bu en büyük başarıdır ,ülke turizmine katkıdır,diyerek heycanını dile getirdi.

Tabiki özgün latin müziğine verdiğimiz önemi özgün Türk müziğinede veriyoruz haftanın 2 günü Türkçe özgün müzik yapan ,başarılı grup ve sanatçıları mekanımızda müzik yaptırıyoruz,Bodrum yarımadasına yolu düşen ve tatil planlayan Latin müzik severleri mutlaka Bitez'e bekliyoruz diyerek Oktay Başyurt konuşmasına son verdi..

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR