Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IRAK'TA MEZHEP SAVAŞININ ÖNLENİŞİ
IRAK'TA MEZHEP SAVAŞININ ÖNLENİŞİ
Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olduğu dönemde Irak’ta mezhepler arası cinayetleri sona erdirdiği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2014, 15:03
 
 
CHP ,MHP  ve mecliste grubu bulunmayan 7 siyasi partinin desteklediği Cumhurbaşkan Adayı Ekmelettin İslamoğlunun Irak’taki mezhep cinayetlerini İhsanoğlu bitirmiş olduğu gerçeği çıktı.

Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olduğu dönemde Irak’ta mezhepler arası cinayetleri sona erdirdiği ortaya çıktı.

Bilgeoğuz Yayınları’ndan çıkan ve Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu’nun kendi adını taşıyan kitapta yer alan bilgilere göre, 2005 Mekke Zirvesi’nde 8 mezhebin eşit olduğuna dair bir mutabakat sağlandı. İhsanoğlu, bu uzlaşıyı esas alarak 2006 yılında Irak’ta üç mezhebi bir araya getirdi. İhsanoğlu’nun himayesinde  imzalanan 10 maddelik belgeden sonra Irak’ta mezhepler arası cinayetler sona erdi.

image

VAHHABİ, SELEFİ ANLAYIŞTAN UZAK

Irak bugün IŞİD örgütünün mezhep temeline dayanan saldırılarıyla yeniden parçalanmanın eşiğine gelirken, kitapta Türkiye’de bütün mezheplerin sempatiyle baktığı İhsanoğlu’nun şiddet eğilimli akımlara bakışı şöyle tarif ediliyor:

“Akılcı bir dindar ama dinci değil. Tutucu İslami akımların, yani Eşari akımların karşısında. Vahhabi, Selefi anlayıştan uzak. Onların gerçek İslam’ı temsil etmediğini, kafa kesen El Kaide gibi örgütlerin her şeyden önce İslam’a zarar verdiğini düşünen biri. Demokrasi ve insan haklarına inanan, herkesin laiklik ilkesi doğrultusunda din ve vicdan özgürlüğünü özgürce yaşaması gerektiğini savunan bir bilim insanı. Anadolu Alevisi onu tanıdıkça itirazı olmayacaktır, taleplerine karşılık bulacaktır.”

Yazar Oğuzhan Cengiz tarafından kaleme alınan 240 sayfalık biyografi kitabında İhsanoğlu’nun toplumu ayrıştırmayacak, kendisi gibi düşünmeyenlere farklı bakmayacak bir isim olduğu anlatılıyor

ŞEFFAF GAZETE.COM


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR